2023-10-04 13:35:00

Misa - Zaziv Duha Svetoga 2023.

Dana 3. listopada 2023. u suradnji sa župom Sv. Josipa, IX. zagrebačka gimnazija je već tradicionalno organizirala misu za učenike i sve zaposlene prigodom nove školske godine (Zaziv Duha Svetoga). Misno slavlje, na koje su pozvani svi učenici, bivši učenici, roditelji, obitelji, prijatelji i zaposleni u IX. gimnaziji, na čelu sa ravnateljicom Sonjom Lušić Radošević, razveselilo je mnogobrojne prisutne.

Liturgijsko slavlje predvodio je župnik Damir Ocvirk, spomenuvši u pozdravljanju prisutnih, ali i u propovijedi: „Istina i obrazovanje su pravo, ali i dar te obveza svakoga koji nastoji raditi na boljitku društva koje se temelji na pravednosti, razvijajući se u etičkom smislu i spremajući se biti odgovoran građanin za svoje buduće zvanje i zanimanje.“

Misna čitanja i prinos simboličnih darova zahvalnosti za plodonosnu godinu zajedno sa učenicima moderirao je vjeroučitelj Ninoslav Šebestijan. Višestruko nagrađivan Zbor IX. gimnazije bio je zadužen za glazbeni dio, a za orguljama ga je vodio Nikola Sebastian Jambrošić, profesor glazbene umjetnosti, ujedno i vrstan orguljaš.

Tradicija stara preko 20 godina izvrstan je primjer prakse suradnje škole i župe te lokalne zajednice, spoj otvorenosti, čovjekoljublja i bogoljublja, sekularnog, ali i vjerskog karaktera. Vjerujemo da će se ona nastaviti još dugo, tim više jer smo škola čija je misija odgoj i obrazovanje zadovoljnih i uspješnih učenika, budućih odgovornih mladih ljudi spremih na izazove budućnosti i našeg društva.


IX. Gimnazija Zagreb