2017-02-06 20:40:00

Dan sigurnosti na internetu

Drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca obilježava se Dan sigurnijeg interneta. I ove godine pridružit ćemo se obilježavanju Dana sigurnijeg interneta pod sloganom „Ujedinjeni za bolji Internet“.

Dan Sigurnijeg Interneta svake godine organizira Udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima.

Udruga Centar za nestalu i zlostavljanu djecu organizira, potiče i pomaže u obilježavanju tog dana.

Zainteresirani za edukacijske materijale za Dan sigurnijeg interneta 2017. mogu ih preuzeti sa stranice Centra za sigurnost na internetu http://csi.hr/p/materijali-i-savjeti.

Zainteresirani roditelji mogu preuzeti prezentaciju za roditelje.

Udruga Centar za nestalu i zlostavljanu djecu u utorak, 07. veljače 2017. od 09:00 do 19:00 sati pokreće online kviz o sigurnosti na internetu na poveznici http://www.dansigurnijeginterneta.org

Nagrade se dodjeljuju slučajnim odabirom između onih natjecatelja koji su kviz riješili s 80% ili više točnih odgovora u 19 sati na dan kviza. Popis sretnih dobitnika biti će objavljen u 19:20.

Pozivamo vas da se pridružite!

Prije rješavanja kviza, ponovite na pitanjima iz kvizova održanih 2014., 2015. i 2016. godine.

Već početkom ove školske godine učenici svih prvih razreda IX. gimnazije bavili su se temom sigurnog korištenja interneta.

 

 


IX. Gimnazija Zagreb