preskoči na sadržaj

IX. gimnazija Zagreb

 > Naslovnica
Državna natjecanja i smotre

Na Državno natjecanje iz informatike pozvan je naš učenik Marko Ćiril Z. Čestitamo Marku i njegovoj mentorici, profesorici Jelki Dorić! 

Na Državno natjecanje iz povijesti pozvan je naš učenik Lovro H. Čestitamo Lovri i njegovom mentoru, profesoru Vladimiru Begoviću! 


Županijska natjecanja i smotre

​Na Županijskoj smotri LiDraNo, literarni rad naše učenice Brigite S., predložen je za Državnu smotru LiDraNo. Čestitamo Brigiti i nezinoj mentorici, profesorici Nikolina Cvetković!

Na Županijskom natjecanju iz informatike, naš učenik Marko Ćiril Z., osvojio je 4. mjesto. Čestitamo Marku i njegovoj mentorici, profesorici Jelki Dorić! 

Na Županijskom natjecanju iz povijesti, naš učenik Lovro H., osvojio je 5. mjesto. Čestitamo Lovri i njegovom mentoru, profesoru Vladimiru Begoviću! 

Na Županijskom natjecanju iz matematike, naša učenica Paula Ž., osvojila je 6. mjesto, a naš učenik Marko Ćiril Z., osvojio je 7. mjesto. Čestitamo Pauli i Marku te njihovim mentoricama, profesoricama Meliti Šulc i Jelki Dorić!

Na Županijskom natjecanju iz francuskoga jezika, naša učenica Nika H., 3.d osvojila je 7. mjesto. Čestitamo Niki i njezinoj mentorici, profesorici Mirjani Franić!

Učenici IX. gimnazije koji su se plasirali na Županijska natjecanja školske godine 2020./2021.

Čestitamo svim učenicima i njihovim mentorima!


Vijesti iz IX. gimnazije u Zagrebu

Online sportski kviz znanja

Autor: Dubravka Diel Samaržija, 12. 4. 2021. 13:16

U razdoblju od 22. ožujka do 1. travnja, 68 učenika IX. gimnazije (od toga 62 učenika svih drugih razreda), sudjelovalo je u Online sportskom kvizu znanja iz odbojke Prvenstva Grada Zagreba. ​U ovoj aktivnosti ukupno je sudjelovalo 18 srednjih škola s 1113 djevojaka i mladića. Maksimalan broj bodova 30, ostvarilo je 12 učenika, 28-29 bodova ostvarilo je 37 učenika, a ostatak učenika postigao je 25-27 bodova. Čestitamo svim sudionicima!

 [više]

Humanitarna akcija za potresom oštećenu Srednju školu u Petrinji

Autor: Katarina Friščić, 1. 4. 2021. 17:59

Protekla dva tjedna u našoj je školi kreativno-humanitarna atmosfera. IX. gimnazija organizira humanitarnu akciju POvežIMO SE za potresom oštećenu Srednju školu iz Petrinje. Vrijedni članovi naše volonterske zajednice vezu različite motive na platnene vrećice koje ćemo poklanjati donatorima u znak zahvalnosti za njihove donacije.

 [više]

Radosna lektira – gostovanje Julijane Matanović u IX. gimnaziji

Autor: IVA ŠTIGLIĆ, 1. 4. 2021. 08:51

„Načini i oblici pričanja mijenjaju se s vremenom i prilikama, ali potreba za pričom i pričanjem ostaje, a priča teče i dalje i pričanju kraja nema.“ (Ivo Andrić, O priči i pričanju) Pričanje je sastavni dio našega života, a dobre priče možemo naći u knjigama.

 [više]

Rad naše učenice među prijedlozima za Državnu smotru LiDraNo

Autor: Sonja Lušić Radošević, 30. 3. 2021. 19:43

Na Županijskoj smotri LiDraNo, literarni rad naše učenice Brigite S., predložen je za Državnu smotru LiDraNo. Čestitamo Brigiti i nezinoj mentorici, profesorici Nikolina Cvetković!

 [više]

Županijsko natjecanje iz matematike

Autor: Sonja Lušić Radošević, 30. 3. 2021. 19:34

Na Županijskom natjecanju iz matematike, naša učenica Paula Ž., osvojila je 6. mjesto, a naš učenik Marko Ćiril Z., osvojio je 7. mjesto.
Čestitamo Pauli i Marku te njihovim mentoricama, profesoricama Meliti Šulc i Jelki Dorić!

 [više]

Svjetski dan kazališta - IX. gimnazija i kazalište se vole

Autor: IVA ŠTIGLIĆ, Nikolina Cvetković, 29. 3. 2021. 08:58

Idemo li u kazalište?

Odlazak u kazalište zapravo je postao pravi izazov, a virtualne se kazališne predstave naplaćuju, no ostala je jedna koja je još uvijek besplatna i dostupna. Dok se svi skupa navikavamo na novo normalno, možete na sljedećoj poveznici pogledati Najluđu predstavu na svijetu Teatra Gavran i na najluđi mogući način proslaviti Svjetski dan kazališta.

 [više]

Program "Plesonauti" u IX. gimnaziji

Autor: Dubravka Diel Samaržija, 29. 3. 2021. 08:42

IX. gimnazija od 2019. godine sudjeluje u programu "Plesonauti" koji provodi Zagrebački plesni centar. Program je poduprlo Ministarstvo kulture i  verificirala Agencija za odgoj i obrazovanje. Program nastoji približiti umjetnost suvremenog plesa mladima uključujući ih ne samo u gledanje plesnih predstava, već i u razne radionice, razgovore i predavanja o suvremenom plesu. Plesni pedagozi Zagrebačkog plesnog centra održali su od 23. do 26. ožujka radionice u 4.c, 2.e, 2.d i 2.b razredu.

 [više]

Nagrada Grada Zagreba za izvrsnost „Professor Balthazar“

Autor: Sonja Lušić Radošević, 26. 3. 2021. 13:42

Danas je 239 učenika i 186 mentora primilo nagradu "Profesor Balthazar" Grada Zagreba za izvrsnost. Među njima su i naš učenik Marko Ćiril Z. i njegova mentorica Jelka Dorić. Čestitamo!!!

 [više]

Biciklom u škole - nastavak projekta

Autor: Dubravka Diel Samaržija, 23. 3. 2021. 19:12

U srijedu 24. ožujka, od 14 do 16 sati, IX. gimnazija obilježit će početak nove etape BUŠ projekta - Biciklom u škole, koji će se provoditi u osnovnim i srednjim školama Grada Zagreba. Deveta gimnazija jedan je od 4 partnera projekta koji je i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

 [više]

U sklopu projekta FINtelligent održane online radionice

Autor: Tihana Urbić Bujadinović, 23. 3. 2021. 08:30

U sklopu projekta FINtelligent studenti udruge Financijski klub Ekonomskog fakulteta u Zagrebu održali su tijekom ožujka tri online radionice našim maturantima te na taj način pružili još bolji uvid u ekonomski sustav i svijet financija kojim su učenici svakodnevno okruženi. Teme radionica bile su Osnovna ekonomska načela, Porezi i porezni sustav RH te Bankarstvo i bankarski sektor.

 [više]

Svjetski dan pjesništva – Jutro poezije u IX. gimnaziji

Autor: Nikolina Cvetković, IVA ŠTIGLIĆ, 22. 3. 2021. 20:42

Na satima Hrvatskoga jezika održane su književne radionice na kojima su učenici prema uputama napisali lirske pjesme.  Povodom obilježavanja Svjetskog dana pjesništva prikazali smo lirske pjesme učenika na Padlet ploči. Pogledajte njihove radove i uživajte u poeziji!
 
 

 [više]

Antički epovi u stripu - učenici Devete pokazali svoju kreativnost

Autor: IVA ŠTIGLIĆ, 19. 3. 2021. 09:12

Učenici 3.c razreda su u okviru izborne nastave iz Hrvatskoga jezika, pod vodstvom prof. Matoševića, pokazali svoje umijeće izrade stripova u raznim digitalnim alatima. Izrađivali su stripove na temu antičkih epova koje su obrađivali na satu (Ilijada, Odiseja i Eneida).

 [više]

Županijsko natjecanje iz francuskoga jezika

Autor: Sonja Lušić Radošević, 17. 3. 2021. 12:05

Na Županijskom natjecanju iz francuskoga jezika, naša učenica Nika H., 3.d osvojila je 7. mjesto. Čestitamo Niki i njezinoj mentorici, profesorici Mirjani Franić!

 [više]

Županijsko natjecanje iz povijesti

Autor: Sonja Lušić Radošević, 17. 3. 2021. 06:50

Na Županijskom natjecanju iz povijesti, naš učenik Lovro H., osvojio je 5. mjesto. Čestitamo Lovri i njegovom mentoru, profesoru Vladimiru Begoviću! 

 [više]

Županijsko natjecanje iz informatike

Autor: Sonja Lušić Radošević, 17. 3. 2021. 06:36

Na Županijskom natjecanju iz informatike, naš učenik Marko Ćiril Z., osvojio je 4. mjesto te je pozvan na Državno natjecanje. Čestitamo Marku i njegovoj mentorici, profesorici Jelki Dorić! Sretno na Državnom!

 [više]

Dani hrvatskoga jezika od 11. do 17. ožujka

Autor: Nikolina Cvetković, 12. 3. 2021. 12:30

Pogreške u hodu

Volimo li svoj jezik? Osjećamo li ga svojim materinskim jezikom? Razmišljamo li o tome kako govorimo i pišemo ili što čujemo i vidimo?
Najčešće ne razmišljamo, već podrazumijevamo. Pogreške radimo ,,u hodu", a učenici IX. gimnazije još su davne 2016. godine odlučili tražiti i ispravljati pogreške nastale ,,u hodu".

 

 [više]

Pozivi učenika za Županijska natjecanja školske godine 2020./2021.

Autor: Sonja Lušić Radošević, 5. 3. 2021. 17:37

Učenici IX. gimnazije sudjelovali su na Školskim natjecanjima iz hrvatskog, engleskog i francuskog jezika, matematike, biologije, kemije, povijesti, geografije, informatike, logike i filozofije te na smotri LiDraNo - literarno, novinarsko i dramskoscensko stvaralaštvo. Čestitamo svim učenicima i njihovim mentorima koji su se plasirali na Županijska natjecanja te želimo puno uspjeha!

 [više]

Zašto izabrati učiti francuski kao drugi strani jezik u gimnaziji? Vijest ima dokument u privitku

Autor: Mirjana Franić, 3. 3. 2021. 13:36

Dana, 6. ožujka 2021. godine Francuski institut koji ove godine slavi stogodišnjicu postojanja, u suradnji s Hrvatskom udrugom profesora francuskog jezika, Agencijom za odgoj i obrazovanje, Francuskom ambasadom te Međunarodnom federacijom profesora francuskog jezika organizira seminar pod naslovom "Naše ideje za francuski u Hrvatskoj" od vrtića do srednje škole.

 [više]

Nastavak radionica u sklopu projekta "Školska volonterska zajednica"

Autor: Katarina Friščić, 24. 2. 2021. 10:04

Nakon uvodnih radionica o volontiranju, i uspješno provedene volonterske akcije u sklopu projekta „Školska volonterska zajednica – snaga za održivi razvoj", čiji je nositelj Volonterski centar Zagreb, a naša škola partner, krenuli smo s drugim ciklusom online radionica o nenasilnoj komunikaciji u izvedbi Hrvatske udruge za mirenje.
 
 [više]

Kroz Švicarsko-hrvatski program suradnje potiče se vožnja bicikla kao ekološki prihvatljivog način prijevoza

Autor: Sonja Lušić Radošević, 18. 2. 2021. 17:49

U četvrtak 18. veljače, stakle za bicikle su dobili učenici IX. gimnazije iz Zagreba koji sudjeluju u provedbi projekta Školska volonterska zajednica – snaga za održivi razvoj. 

 [više]

Virtualno Valentinovo u Devetoj

Autor: Kristina Vladušić, 13. 2. 2021. 18:25

Učenici IX. gimnazije ove godine Valentinovo su obilježili virtualno. Na padlet ploči učenici i profesori odabrali su prigodne pjesme ljubavne tematike koje obuhvaćaju glazbu od 30-ih godina prošlog stoljeća pa sve do hitova iz 2010-ih godina.

 [više]

BUŠ? - Biciklom u školu?

Autor: Sonja Lušić Radošević, Dubravka Diel Samaržija, 12. 2. 2021. 11:48

Nakon jesenjeg dijela projekta BUŠ? – Biciklom u školu?, u 2021. godini je IX. gimnazija postala jedan od četiri partnera projekta, zajedno s Prvom gimnazijom (idejnim začetnikom projekta),  OŠ Frana Galovića i Udrugom „Sindikat biciklista“, a  čiji je nositelj Školski sportski savez Grada Zagreba.

 [više]

Pridružimo se kampanji „Samoća boli” za osobe starije životne dobi

Autor: Sonja Lušić Radošević, 26. 1. 2021. 19:23

Pozivamo sve učenike i djelatnike da se pridružite kampanji „Samoća boli” za osobe starije životne dobi.

 [više]

Kava s e-Twinning ambasadorima – e-Twinning u nastavi Glazbene kulture i Glazbene umjetnosti

Autor: Kristina Vladušić, 25. 1. 2021. 10:22

U četvrtak 22. siječnja 2021. na e-Twinning platformi održano je predavanje pod nazivom „Kava s e-Twinning ambasadorima“. Projekt u nastavi Glazbene kulture predstavila je profesorica Pina Žilić iz Osnovne škole „Ludina“, a projekt  u nastavi Glazbene umjetnosti pod nazivom „Glazba jučer, danas, sutra“ profesorice Darija Kivač iz Gimnazije „Fran Galović“ u Koprivnici i profesorica Kristina Vladušić iz IX. gimnazije u Zagrebu koje su i same sudjelovale u projektu zajedno s Gimnazijom „Sesvete“ pod mentorstvom profesora Nikole Sebastiana Jambrošića i  Gimnazijom „Nova Gradiška“ pod mentorstvom profesorice Danijele Šmuljić Matošević.

 [više]

Projekt Astronomske grupe - Sunčev sustav

Autor: Zlatko Tomšić, 11. 1. 2021. 13:23

U sklopu fakultativne nastave iz Astronomije, učenici su dobili zadatak na zanimljiv i informativan način predstaviti Sunčev sustav. Svaki učenik trebao je predstaviti jedno tijelo iz Sunčevog sustava kroz sliku i kratak tekst. Na poveznici pogledajte što su sve saznali, uživajte u slikama i zanimljivostima koje su izdvojili. Nakon što se upoznate sa Sunčevim sustavom, riješite kviz koji je pripremio prof. Tomšić.

 

 [više]

Projekt Škola bez ovisnosti - grad bez ovisnosti

Autor: Sonja Lušić Radošević, 31. 12. 2020. 12:02

Naša dugogodišnja tradicija sudjelovanja u projektu "Škola bez ovisnosti - grad bez ovisnosti" tijekom Međunarodnog mjeseca borbe protiv ovisnosti (od 15.11. do 15.12) nastavila se i ove godine. Cilj projekta je da mladi na zanimljiv način kroz likovne (izrada plakata) i literarne radove (slogane) progovore o problemima ovisnosti i kako ih prevenirati.

 [više]

Božićno darivanje u sklopu volonterske akcije

Autor: Katarina Friščić, 23. 12. 2020. 18:38

Naša je Božićna volonterska akcija dobila svoj epilog, čestitke, knjige i bookmarkeri su stigli na odredište. Nadamo se da će štićenici Doma za starije i nemoćne Trešnjevka biti ugodno iznenađeni našim znakom pažnje i da smo im uljepšali blagdane.

 [više]

Šetnja oko Zemlje - Božićni izazov

Autor: Dubravka Diel Samaržija, 21. 12. 2020. 08:44

U razdoblju od 7. do 11. prosinca u okviru projekta „Šetnja oko Zemlje“ održan je Božićni izazov. Sudionici Božićnog izazova, u navedenom razdoblju, trebali su mjeriti svoje dnevno prijeđene kilometre kako bi zajedno stigli od Zagreba do kuće Djeda Božićnjaka u Finskoj (2373 km).

 [više]

Božićna volonterska akcija

Autor: Katarina Friščić, 14. 12. 2020. 16:50

Nakon uvodnih radionica o volontiranju, naši su se volonteri aktivno uključili u volontersku akciju koju su sami osmislili na radionicama da nekome uljepšaju ove blagdanske dane.

 [više]

Večer matematike u IX. gimnaziji

Autor: Jelka Dorić, 14. 12. 2020. 09:00

Večer matematike skup je interaktivnih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Tradicionalno, ova manifestacija održava se prvi četvrtak u prosincu, ali ove izazovne 2020. godine učenici IX. gimnazije sudjelovali su u njezinoj provedbi u tjednu od 30. studenoga do 4. prosinca 2020. 

 [više]

Virtualni kros Vijest ima dokument u privitku

Autor: Dubravka Diel Samaržija, 11. 12. 2020. 22:09

U razdoblju od 20. studenoga do 7. prosinca održan je virtualni kros za mladiće i djevojke srednjih škola u Zagrebu. Od ukupno 16 ženskih ekipa,  ekipa djevojaka iz IX. gimnazije zauzela je visoko 3. mjesto.

 [više]

Održana videokonferencija u sklopu eTwinning projekta European Art 2.0

Autor: Arjana Blažić, 10. 12. 2020. 08:31

U ponedjeljak, 7. prosinca učenici 2. d razreda pod vodstvom profesorice Arjane Blažić sudjelovali su u videokonferenciji s učenicima iz Grčke i Poljske. Videokonferencija je održana u sklopu eTwinning projekta pod nazivom European Art 2.0. 

 [više]

Škola bez ovisnosti - grad bez ovisnosti

Autor: Sonja Lušić Radošević, 9. 12. 2020. 16:49

Drage učenice i učenici,

naša dugogodišnja tradicija sudjelovanja u projektu "Škola bez ovisnosti - grad bez ovisnosti" nastavlja se i ove godine! Cilj projekta je da mladi na zanimljiv način kroz likovne (izrada plakata) i literarne radove (slogane) progovore o problemima ovisnosti i kako ih prevenirati.

 [više]

Orijentacijske radionice o volonterstvu

Autor: Katarina Friščić, 4. 12. 2020. 16:29

Naša škola je partner u provedbi projekta „Školska volonterska zajednica – snaga za održivi razvoj“ čiji je nositelj Volonterski centar Zagreb.

 [više]

Glazbeni adventski kalendari nastavnika i učenika IX. gimnazije

Autor: Kristina Vladušić, 3. 12. 2020. 18:01

Dragi učenici i roditelji,

pred vama se nalaze glazbeni adventski kalendari u kojima ćete klikom na određeni dan pronaći božićne pjesme odabrane od strane naših profesora i učenika četvrtih razreda.

Glazbeni adventski kalendar profesora

 [više]

Glazbeni eTwinning projekt u našoj školi

Autor: Kristina Vladušić, 2. 12. 2020. 10:44

U našoj školi se od 1. studenog do kraja nastavne godine provodi novi eTwinning projekt pod nazivom Glazba jučer, danas, sutra. U projektu sudjeluju učenici četiri hrvatske gimnazije pod mentorstvom profesora Glazbene umjetnosti. Nositelji su IX. gimnazija u Zagrebu i Gimnazija "Fran Galović" iz Koprivnice, a projektu su se priključile Gimnazija Sesvete i Gimnazija Nova Gradiška.

 [više]

Odmorko

Autor: Dubravka Diel Samaržija, 1. 12. 2020. 12:49

U sklopu programa Odmorko učenici 4. d, 4. e i 2. b razreda imali su prilike besplatno klizati na Šalati.

 [više]

Učenici IX. gimnazije sudjelovali u Imagine Cup Junior Virtual AI Hackathonu

Autor: Arjana Blažić, 30. 11. 2020. 07:57

U subotu i nedjelju, 28. i 29. studenoga petorica učenika 3. i 4. razreda, Marko, Vedran, Ivor, Petar i Dominik, pod vodstvom profesorice Arjane Blažić sudjelovali su u Imagine Cup Junior Virtual AI Hackathonu.

 [više]

Preventivna akcija ‘Budi tolerantan’

Autor: Sonja Lušić Radošević, 27. 11. 2020. 08:00

Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji sa Ministarstvom znanosti i obrazovanja i  partnerima, u sklopu preventivnog programa „Zajedno protiv govora mržnje“ provodi putem digitalnih mreža preventivnu akciju pod nazivom „Budi tolerantan“

 [više]

5. godina Dabra

Autor: Jelka Dorić, 24. 11. 2020. 18:27

U tjednu od 9. do 13. studenog učenici su se natjecali u međunarodnom natjecanju Dabar. U kategoriji GigaDabar natjecalo se 4396 učenika, od čega 34 učenika Devete od 1. do 4. razreda. Natjecanje su organizirali Vedran Macarol, Iva Štiglić i Jelka Dorić. 

 [više]

Biciklom u školu – novi projekt profesora i učenika

Autor: Dubravka Diel Samaržija, Zlatko Tomšić, 20. 11. 2020. 19:05

Biciklom u školu – novi je projekt profesora i učenika IX. gimnazije. Projekt je zamišljen tako da nije bitna dužina ili brzina aktivnosti, već je cilj projekta da što više učenika uključi tjelesnu aktivnost u svakodnevni život. 

 [više]

18. 11. Dan sjećanja

Autor: Sonja Lušić Radošević, Ninoslav Šebestijan, Vladimir BEGOVIĆ, 17. 11. 2020. 19:42

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

 [više]

Mjesec hrvatske knjige u IX. gimnaziji (15. listopada - 15. studenoga)

Autor: Nikolina Cvetković, 11. 11. 2020. 13:29

Mjesec je hrvatske knjige... Čitamo li? Što čitamo? Zašto čitamo? Uživamo li u čitanju i razmišljamo li o onome što pročitamo?
Učenici su IX. gimnazije razmišljajući o čitanju, knjizi i književnosti na satima Hrvatskoga jezika na svoj način obilježili Mjesec hrvatske knjige.
Učinili su to učenici prvoga razreda osmišljavajući reklamne slogane koji promiču ulogu knjige u životima mladih:

 [više]

Našem učeniku treća nagrada na Državnom natjecanju iz matematike

Autor: Sonja Lušić Radošević, 9. 11. 2020. 19:51

Učenik IX. gimnazije, Marko Ćiril Z., osvojio je treću nagradu na Državnom natjecanju iz matematike za 2020. godinu. Čestitamo na plasiranju na Državno natjecanje, a posebice na odličnom rezultatu, osvojenoj trećoj nagradi!

Čestitamo i mentorici, profesorici Jelki Dorić te zahvaljujemo svima na uloženom trudu!

Izvor: https://www.azoo.hr/app/uploads/2020/11/drzavno_2020_-_rezultati_B_var.pdf

 [više]

Profesori IX. gimnazije izlagali na CARNET-ovoj konferenciji za korisnike

Autor: Arjana Blažić, Tvrtko Pleić, 6. 11. 2020. 19:00

Od 4. do 6. 11. 2020. održala se Carnetova online konferencija CUC 2020: Izazov prihvaćen. Na toj su konferenciji izlagači bili i dva nastavnika IX. gimnazije - Arjana Blažić, prof. engleskog i njemačkog jezika i Tvrtko Pleić, prof. povijesti i geografije.

 [više]

Oznake kvalitete za dva eTwinning projekta IX. gimnazije

Autor: Darija Smolčić, 5. 11. 2020. 13:00

Dva eTwinning projekta,  na njemačkom jeziku, provedena prošle školske godine u našoj školi osvojila su europsku i nacionalnu oznaku kvalitete. Oznaka kvalitete predstavlja priznanje  školama za visoku razinu rada na eTwinning aktivnostima. Za učenike ona je poticaj i nagrada za uloženi trud, a za nastavnike i škole  priznanje njihove predanosti kvaliteti i otvorenosti prema suradnji na europskoj razini.

   

 [više]

Mock Elections projekt u IX. gimnaziji

Autor: Željka Bačić, 27. 10. 2020. 08:06

U četvrtak 29.10.2020. u našoj školi u suradnji s Hrvatsko-američkim društvom održana je simulacija predsjedničkih izbora u SAD-u. Naša škola predstavljala je državu Tennessee s 11 elektorskih glasova.

     

 [više]

Europski tjedan kodiranja u IX. gimnaziji

Autor: Jelka Dorić, 26. 10. 2020. 17:13

I ove godine IX. gimnazija sudjelovala je u obilježavanju Europskog tjedna kodiranja (EU CodeWeek), projekt EU kojemu je cilj popularizacija kodiranja i analitičkog pristupa rješavanju problema. Europski tjedan kodiranja obilježava se od 2013. godine i svake godine bilježi sve veći broj sudionika.

                                             

 [više]

Donacija kataloga Umjetničkog paviljona u Zagrebu

Autor: IVA ŠTIGLIĆ, 22. 10. 2020. 20:00

Umjetnički paviljon u Zagrebu donirao je IX. gimnaziji vrijedne kataloge u sklopu aktivnog promicanja umjetnosti kod mladih.

 [više]

Festival kratke priče - priča naše učenice osvojila nagradu!

Autor: Nikolina Cvetković, IVA ŠTIGLIĆ, 21. 10. 2020. 14:31

 [više]

„Ja i sva moja lica“ - novi eTwining projekt u IX. gimnaziji

Autor: Lovorka Keča, 5. 10. 2020. 17:49

          U novu školsku godinu ulazimo s jednim međunarodnim eTwinning projektom pod nazivom "Me, Myself & I" ("Ja i sva moja lica"). Projekt je nastao s ciljem isticanja važnosti brige za mentalno zdravlje djece i mladih. Učenike prvih razreda će se kroz projekt poticati na prepoznavanje vlastitih emocionalnih stanja, kvalitetnu komunikaciju s bližnjima i traženje podrške u vlastitoj zajednici.

 [više]

eTwinning u IX.gimnaziji

Autor: Darija Smolčić, 3. 6. 2020. 08:31

Učenici i profesori IX. gimnazije u suradnji sa školama iz različitih europskih zemalja već niz godina uspješno provode eTwinning projekte koji su osvojili velik broj priznanja. IX. gimnaziji ove je godine kao uspješnoj članici zajednice eTwinninga ponovo dodijeljen  naslov eTwinning škole.

 [više]

Mrežne stranice Erasmus+ projekta: From Me to We

Autor: Jelena Huzanić, 8. 5. 2020. 09:49

Naš divni Erasmus+ projekt From ME to WE došao je kraju nakon tri godine beskrajne zabave i napornog rada. Učenici 3. b razreda upoznali su važnost mekanih vještina i sposobnosti za njihov školski život i za budućnost. 

 [više]

Deveta nakon potresa

Autor: Sonja Lušić Radošević, 31. 3. 2020. 16:36

Danas je školu obišla ekipa statičara koja je utvrdila da smo zeleni. Uz određenu sanaciju, možemo se vratiti u školu. Veselimo se povratku :)

 [više]

Virtualni plesni show 2020.

Autor: Dubravka Diel Samaržija, 4. 3. 2020. 17:32

Započeo je VIRTUALNI PLESNI SHOW 2020. Do  10.3.2020. u 10.00 sati "Lajkajte" na poveznici   i podržite plesnu skupinu IX. gimnazije - Big deal!

Otvori i "lajkaj"!

 [više]

Maškare u IX. gimnaziji

Autor: Sonja Lušić Radošević, IVA ŠTIGLIĆ, 20. 2. 2020. 12:50

Drage učenice i učenici, idući utorak je fašnik, te vas pozivamo da se maskirate u što većem broju. Tijekom velikog odmora održat će se izbor najbolje maskiranih razreda. Razred s najboljim maskama očekuje slatka nagrada!

Objavite svoje fotografije na online zidu Fasnik 2020. u Devetoj - bit.ly/fasnik20

 [više]

Tradicionalna božićna događanja u Devetoj gimnaziji

Autor: Sonja Lušić Radošević, 22. 12. 2019. 17:19

U petak, 20. prosinca 2019. održano je tradicionalno kićenje božićnih stupova i humanitarna  prodaja kolača. Ove godine ćemo prikupljenim sredstvima pomoći potrebitim učenicima u plaćanju maturalca. 

 
 [više]

Dvije profesorice IX. gimnazije među nagrađenim najboljim odgojno-obrazovnim djelatnicima u školskoj godini 2018./2019.

Autor: Sonja Lušić Radošević, 5. 10. 2019. 22:53

Odlukom povjerenstva Ministarstva znanosti i obrazovanja o najboljim odgojno-obrazovnim djelatnicima Republike Hrvatske u školskoj godini 2018./2019. nagrađeno je 510 nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja. Ponosni smo što su među nagrađenima i naše dvije djelatnice, Arjana Blažić, prof. i Mirjana Franić, prof.

 [više]

Arhiva naših vijesti   
 Deveta na Facebooku
 
Projekti

 

Projekti

Wi-Fi u Devetoj

Upisi IX. gimnazije

Upisi u IX. gimnaziju u Zagrebu

Upisi 

IX. gimnazije u Zagrebu

Projekti
Projekti

Projekti

EU projektiDeveta - moja škola

Devet koraka do Devete  Želiš li da Deveta zaista postane tvoja škola?

 

Kalendar
« Svibanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 3. 2010.

Ukupno: 1472015
Ovaj tjedan: 816
Danas: 233
CMS za škole logo
IX. gimnazija Zagreb / Dobojska 12, HR-10000 Zagreb / www.gimnazija-deveta-zg.skole.hr / ured@gimnazija-deveta-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju