preskoči na sadržaj

IX. gimnazija Zagreb

Dan kruha 2014.

U četvrtak, 30. listopada 2013. u 15.35 obilježili smo Dan kruha i zahvalnosti za plodove Zemlje. Uključio se velik broj učenika i profesora. Učenici prvih razreda su, uz kolače, kreirali i digitalni magazin Dan kruha u Devetoj. Zahvaljujemo svima! Sva prikupljena sredstva uložiti ćemo u uređivanje klupa u školskom parku koje radove će izvesti Volonterski klub IX. gimnazije sa svojim voditeljicama profesoricama Ingeborg Radimiri i Tamarom Kordić. Učenici prvih razreda uključili su se u pripremui peciva i kolača kroz projektni zadatak iz informatike - izrada digitalnog magazina Dan kruha u Devetoj u u organizaciji prof. Sonje Lušić Radošević. Izrada je u tijeku.

 ...slike...

Digitalni magazin Dan kruha u Devetoj

 

 


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju


Dan kruha 2013.

Dan kruha 2012.

     

 25. listopada 2012. obilježili smo Dan Kruha i zahvalnosti za plodove Zemlje

                ...slike...

 


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju


Dan kruha 2011.

27. listopada 2011. obilježili smo Dan Kruha i zahvalnosti za plodove Zemlje. Uključio se velik broj učenika i profesora. Učenici prvih razreda su ,uz kolače, kreirali i digitalni magazin Dan kruha u Devetoj. Zahvaljujemo svima!

 

...slike...

Digitalni magazin  s receptima s Dana kruha u Devetoj
uredila Dora Ćurković


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju


Dan kruha 2010.

Drugi weekend u listopadu posvećen je pomaganju ljudi u potrebi – takvim smo ga obilježili i na našoj gimnaziji. Bilo je to u četvrtak, zadnji radni dan prije Dana neovisnosti. Novac prikupljen prodajom kolača koju upriličujemo triput godišnje, poklanjamo Dječjem domu na Savici – kupujemo potrebitosti i sitnice za djecu.

Jedna prodaja je ova o Danu Kruha, druga u prosincu, treća negdje u proljeće. Kolače prave i kupuju učenici – cijene su pristupačne, paleta i izbor pristojni – svatko može naći nešto za sebe. Nastojimo da prodaja otpočne nakon službenog otvorenja manifestacije – običaj je da ga najavi kratko uvodno slovo, a potom nastup našega Zbora. Lijepe i vesele fotografije naše prof. Lušić – Radošević i učenice Ane Horvat na svoj način svjedoče o gužvi i radosti oko štandova! Ove godine su publika i posjetitelji procijenili da je trud uložen u izradu jestvina vrijedan nešto manje od tri tisuće kuna …

...slike 2010....


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju


Dan kruha 2009.

.....dan kruha - slike.....

.....lijepo i fino - slike.....

Inspirirani talijanskim slikarom Arcimboldom

dan kruha u devetoj

Kad dođe drugi weekend u listopadu, veselo je u školi! Veselo je jer se ne ispituje, kažu površni, veselo je jer je Dan Kruha i zahvalnosti za plodove Zemlje - kažu ozbiljni. Kažu oni koji rade za taj dan i koji doista razvesele i najprobirljiviju djecu i najstrože suce …Pa može, valjda, Dan Kruha biti Dan Veselja!

Fotografije će vas uvjeriti da smo blagovali LIJEPU hranu i FINU hranu - pa nije to, složit ćete se, baš nužno i uvijek i posvuda tako. Bilo je odličnih kolača – što mame, što bake, što naše cure, što svi skupa – pokazaše se!

Bilo je orehnjača, makovnjača, savijača (slatkih i slanih, molim) – ma što da kažem – imali smo i keksića, i kiflića, i torti i muffina i svega! Ove godine nas je inspirirao talijanski slikar Arcimboldo, pa je i naša manifestacija bila, zrnicu, nova. Prema primjeru toga slikara, pravili smo najrazličitije likove od povrća – velikog Gašu, od bundeve, Olivera - manji, od kruške, Justina, od kupina, Darka, od salate … malo smo se kiparski ispuhali i naše skrivene talente afirmirali …

Pogledajte slike i ODLUČITE: o Danu Kruha, i ja ću … i svi ćemo dati svoj prilog humanitarnoj gesti – prikupljanju novca za djecu na Savici – barem jednu od jestvina ću pripraviti, ili ću barem nešto od ponuđenoga kupiti!

.....dan kruha - slike.....

.....lijepo i fino - slike.....


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju


Dan kruha 2008.

...slike 2008...

Ako je točno da je, od gladnoga, više u potrebi tko je neželjen ili sâm – možemo li nešto učiniti?
Čini se da je ono što činimo na našoj školi prikupljajući pomoć za djecu Doma na Savici kap u moru.

Najveća bolest današnjice i najstrašnije siromaštvo nisu ni guba ni TBC – najveća bolest je samoća, osjećaj da nisi voljen. Više je u svijetu gladi za ljubavlju, poštivanjem i uvažavanjem, nego li za kruhom! Možda netko misli da siromaštvo treba povezati s gladi, golotinjom, beskućništvom!? Najveća glad je strah od nebrige, nevoljenosti, neprihvaćanja! Moramo započeti u svojim kućama popravljati ovu vrst bijede.

 

Bilo je slatkog, bilo je slanog...

Čini se da je ono što činimo na našoj školi prikupljajući pomoć za djecu Doma na Savici kap u moru. No, more bi bilo manje, kad bi ta kap manjkala! Stoga smo, obilježujući Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, obradovali sebe i, nadamo se, razveselili druge. Smišljajući cijene za malenkosti što smo ih priredili, postupili smo tako, da se nadamo da su i slasticama i cijenom svi bili – zadovoljni…. Bilo je slatkoga, bilo je slanog …

Sve što se prodavalo i ove je godine bio plod radâ marljivih učenica, dobrih mamâ i bakâ, administracijskoga osoblja, naših profesoricâ.

I slasticama i cijenom svi su mogli biti zadovoljni.

 … Najposlije, mala srećica doći će do Savice … Od nas – MALO, ali REDOVITO – nastojimo, barem … 

Skromnu veselicu otvorio je naš zbor koji je pjevao o Kruhu Života.

Zbor IX. gimnazije

Uslijedio je nastup vokalno-instrumentalnoga sastava naših momaka – njihovo je ime u skladu s vremenom – djeluju kao PRAZNA LEPINJA.

Prazna lepinja

O njima nismo ništa znali – ni veliki, ni mali pa smo svi bili iznenađeni. Premda su odlučili svirati nelagane originale, lijepo ih je bilo slušati! Srdačno i iskreno pozdravili su ih i učenici i profesori! Možda potonji nisu očekivali TAKO DOBRU GLAZBU pa su spočetka bili suzdržani, ali je to vrlo brzo iščezlo.

Odmor je bio malko duži ….

 

...slike 2008...


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju


Dan kruha - arhiva

Svake godine obilježavamo Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Sladimo se, prikupljamo pomoć za djecu Doma na Savici, učimo,…

.....slike 2007.....

.....slike 2006.....

.....slike 2005.....

.....slike 2004.....


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju


Deveta na Facebooku
 
Wi-Fi u Devetoj

Vremenik

Vremenik je vidljiv učenicima i roditeljima te nadležnom Ministarstvu i Agenciji za odgoj i obrazovanje u
e-dnevnicima.

 

 

EU projekti 
Upisi IX. gimnazije

Upisi u IX. gimnaziju u Zagrebu

Upisi 2016./2017.

IX. gimnazije u Zagrebu

Matura u Devetoj

Državna matura u IX. gimnaziji

Gotovo 100% prolaznost na državnoj maturi rezultat je kontinuiranih priprema iz hrvatskoga, prvog stranog jezika i matematike već od prvog razreda.

Opširnije...

Iz škole je potekao portal www.mojamatura.net
za sve maturante iz RH!

Sve informacije o državnoj maturi na jednom mjestu; Pomoć u pripremi državne mature

Portal IX. gimnazije u Zagrebu za besplatne online pripreme državne mature

Deveta - moja škola

Devet koraka do Devete  Želiš li da Deveta zaista postane tvoja škola?

Maturanti iz 1968.Web stranice maturanata IX. gimnazije iz 1968.koje su nastale nakon 40. obljetnice mature

 

 

Kalendar
« Ožujak 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 3. 2010.

Ukupno: 843288
Ovaj tjedan: 453
Danas: 277
Važni linkovi

MZOS - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa
CARNet hrvatska akademska i istraživačka mreža s raznim zanimljivim sadržajima
NCVVO - Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja
Nacionalni informacijski sustav prijava na visoka učilišta
Portal za škole s raznim obavijestima i materijalima za osnovne i srednje škole
 

OIB

Saznajte svoj osobni identifikacijski broj

Osobni identifikacijski broj

CMS za škole logo
IX. gimnazija Zagreb / Dobojska 12, HR-10000 Zagreb / www.gimnazija-deveta-zg.skole.hr / ured@gimnazija-deveta-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju