preskoči na sadržaj

IX. gimnazija Zagreb

Za maturante

Zanimljivosti za maturante

Na mrežnoj stranici www.postani-student.hr redovno pratite obavijesti o tijeku prijava i polaganja ispita državne mature, o prijavama na fakultete i njihovim dodatnim uvjetima. Na stranici se nalaze kontakti za pomoć i podršku.

Na stranicama Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje www.ncvvo.hr nalaze se svi predmetni katalozi za državnu maturu, provedeni ispiti, brojne informacije o polaganju ispita te novi digitalni sadržaji Ostani u centru mature #ostanidoma.

Od naše ispitne koordinatorice - Mirjane Franić, prof. dobit ćete potrebne informacije o državnoj maturi u virtualnim učionicama u Teamsu gdje stoji na raspolaganju za vaša pitanja.


Psihološka podrška

Na online platformi ”kako si?” možete pronaći korisne i provjerene psihoedukativne sadržaje i savjete za nošenje sa životom u vrijeme korona virusa, kreirana od strane studenata psihologije s FFZG-a i polaznika kolegija Psihički poremećaji – etiologija i dijagnostika, pod vodstvom prof.dr.sc. Nataše Jokić-Begić. Zbog općeg obustavljanja nastave, kolegij je preseljen u online okruženje, na korist svima nama.

Ako imate pitanja ili želite porazgovarati s našom psihologinjom, Anom Ivaković obratite joj se putem e-maila: ana.ivakovic(at)skole.hr ili u u Teamsu putem chata.


Knjižnica
U razdoblju trajanja pandemije virusa COVID-19 za sve upite vezane uz pomoć oko pronalaska literature i pretraživanje digitalnih izvora možete se obratiti putem elektroničke pošte. Također, uz prethodnu najavu i dogovor moguće je dogovoriti i osobno preuzimanje knjiga iz knjižnice.

Kontakt:
knjiznica(at)9gimnazija.hr
iva.stiglic(at)skole.hr


VIJESTI

Materijali za maturante "Vještine upravljanja karijerom"

Autor: Sonja Lušić Radošević, 21. 5. 2020. 20:24

Odgojno savjetovalište Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta izradilo je materijal za maturante koji je nastao kao rezultat radionica Priprema, pozor START – Vještine upravljanja karijerom koje su se provodile sa srednjoškolcima. 

 [više]

Probni ispiti državne mature

Autor: Sonja Lušić Radošević, 21. 5. 2020. 19:55

Na poticaj Splitsko-dalmatinske županije, Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije je uspostavio Online testni centar CI SDZ koji je na raspolaganju svim učenicima i odgojno-obrazovnim djelatnicima, a ne samo polaznicima programa CI SDZ. Na online testnom centru se nalaze i probni ispiti državne mature.

 [više]

Besplatna telefonska linija za maturante

Autor: Ana Ivaković, 11. 5. 2020. 09:16

Hrvatska psihološka komora pokrenula je besplatnu telefonsku liniju za maturante. Na liniji volontiraju psihologinje i psiholozi koji rade u gimnazijama i srednjim školama i koji su kompetentni i educirani za savjetovanje.  Bilo koje pitanje vezano uz pripremu mature, osjećaje koji ih preplavljuju, načinu organizacije, učenju i sl. - slobodno mogu nazvati. Ova linija je isključivo za maturante, druge osobe se upućuju na druge linije.

 [više]

Obavijest Službe za školsku i adolescentnu medicinu NZZJZ „Dr.A.Štampar“ za maturante

Autor: Administrator , 30. 4. 2020. 17:02

Bliži se trenutak polaganja ispita državne mature i upisa na visoka učilišta. Pojedine sastavnice visokih učilišta zahtijevaju Potvrdu nadležnog školskog liječnika o zdravstvenim i psihofizičkim sposobnostima za određeni studij.

 [više]

“Šalabahteri” za nastavu na daljinu

Autor: Sonja Lušić Radošević, 23. 4. 2020. 08:57

Na stranici Škole za život objavljeni su zgodni materijali za učenike i nastavnike  za nastavu na daljinu. Obuhvaćaju sadržaj vezano uz pravila komunikacije putem e-maila, preferirane stilove učenja, metodu učinkovitog učenja, aktivno čitanje i načine vođenja bilješki, pamćenje i tehnike lakšeg zapamćivanja te organizaciju pisanja eseja ili seminara.  [više]

Nastava na daljinu - 23.3.2020.

Autor: Sonja Lušić Radošević, Ana Ivaković, 23. 3. 2020. 09:05

Drage naše učenice i učenici,

nadamo se ste dobro vi, kao i vaši najdraži te da se dobro snalazite u našim virtualnim učionica usprkos svih teškoćama.

S obzirom na jučerašnje okolnosti, dio profesora nije imao pristup internetu pa se strpite za digitalne sadržaje.

Pratite objave i javljajte se. Ukoliko imate pitanja za psihologinju škole, možete joj se obratiti putem e-maila:  ana.ivakovic(at)skole.hr.

 [više]

Nastava na daljinu - od srijede, 18.3.2020.

Autor: Sonja Lušić Radošević, 18. 3. 2020. 16:25

Drage učenice i učenici,

nadamo se da se dobro nosite sa svim izazovima koji su pred vama, a time ne mislimo samo na školske.  Nemojmo zaboraviti da je svaka prilika, prilika za učenje! I to za sve nas!

Od srijede, 18. ožujka 2020. nastava na daljinu se odvija po našem redovnom rasporedu. Tijekom dana, predmetni nastavnici u virtualnim razredima isporučuju sadržaj i aktivnosti za pojedini razred.

A u kutku za roditelje, naša psihologinja pripremila je nešto i za rodtelje -  Kriza zvana COVID-19 i kako se snaći u njoj.

Vaša Deveta

 

 [više]

Nastava na daljinu - utorak, 17.3.2020.

Autor: Sonja Lušić Radošević, 16. 3. 2020. 23:39

U utorak, 17. ožujka 2020. učenici pristupaju virtualnim učionicama na sustavu Teams. Tijekom utorka, 17.03. predmetni nastavnici u virtualnom razredu isporučuju dodatni sadržaj i aktivnosti za pojedini razred prema niže navedenom rasporedu od strane MZO-a. Treći razredi će dobiti dopunu rasporeda.

Sve ostale video lekcije dostupne su na mrežnim stranicama Škole za život - https://skolazazivot.hr/video-lekcije/

Sportska televizija

 [više]

Aktivnosti za ponedjeljak, 16.3.2020

Autor: Sonja Lušić Radošević, 16. 3. 2020. 07:29

Drage učenice i učenici, kao što smo već javili, danas je dan kad treba provjeriti jeste li svi u virtualnim učionicama koje su kreirane u Teamsu. Ako ste se već javili svojim razrednicima, u virtualne učionice nemojte ulaziti prije navedenog rasporeda koji se nalazi niže, a preuzet je sa stranice Nastava na daljinu MZO https://mzo.gov.hr/vijesti/nastava-na-daljinu-raspored/3597/doc/4334 .

 [više]

Nastava na daljinu UPUTE br. 2

Autor: Sonja Lušić Radošević, 15. 3. 2020. 11:34

Drage učenice i učenici, dragi roditelji!

Za nastavu na daljinu, organizirali smo virtualne učionice u Teamsu. Do Teamsa se može doći putem Officea 365 na stranici office365.skole.hr/. Ako je stranica preopterećena, do Teamsa se može doći izravno, tako da se instalira aplikacija na mobitelu (ili na računalu). Time se zaobilaze CARNetovi serveri pa je sigurnije spajanje u virtualnu učionicu. To je moguće ako ste svoje Office 365 račune aktivirali.

 [više]

Nastava na daljinu UPUTA br. 1

Autor: Sonja Lušić Radošević, 11. 3. 2020. 23:35

Molimo sve učenike da provjere svoje CARNetove identitete (korisnički računi za e-Dnevnik) na stranici https://provjera.skole.hr/  te ako ne znaju zaporku, neka se jave razrednicima  kako bismo im pripremili nove zaporke.   [više]


Arhiva naših vijesti   
 Obavijesti

Zamjene

Deveta na Facebooku
 
Projekti

 

Projekti

Wi-Fi u Devetoj

Razne vijesti
Upisi IX. gimnazije

Upisi u IX. gimnaziju u Zagrebu

Upisi 

IX. gimnazije u Zagrebu

Projekti
Projekti

Projekti

EU projektiDeveta - moja škola

Devet koraka do Devete  Želiš li da Deveta zaista postane tvoja škola?

 

Kalendar
« Lipanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 3. 2010.

Ukupno: 1315729
Ovaj tjedan: 1142
Danas: 20
CMS za škole logo
IX. gimnazija Zagreb / Dobojska 12, HR-10000 Zagreb / www.gimnazija-deveta-zg.skole.hr / ured@gimnazija-deveta-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju