preskoči na sadržaj

IX. gimnazija Zagreb

 > Škola
O školi

Tko smo mi?

IX. gimnazija je započela svoje djelovanje 1945. godine u Savskoj 77 u zgradi Ženske realne gimnazije Sestara milosrdnica. 

Nakon godine dana djelovanja kao ženska realna gimnazija, postaje mješovita gimnazija. Zgrada škole U Dobojskoj ulici sagrađena je 1955. godine, a IX. gimnazija se u nju useljava 1962. godine. Nakon spajanja s VIII. gimnazijom koja je koristila istu zgradu, škola se od 1966. do obrazovne reforme 1977. zove Gimnazija Trešnjevka.

Tadašnjom reformom 1977. IX. gimnazija se stapa u obrazovni gigant Ekonomski obrazovni centar Boris Kidrić, a njegovim razdruživanjem 1991. nastavlja svoje djelovanje pod nazivom IX. gimnazija.

Zgradu škole u Dobojskoj 12  je projektirao Božidar Rašica, jedan od najznačajnijih hrvatskih arhitekata modernizma, a u školi još uvijek postoji i namještaj koji je dizajnirao Bernardo Bernardi u sklopu programa "Oprema škola i zbornica N.R. Hrvatske" iz 1952. godine.

Opća smo gimnazija, s 20 razrednih odjeljenja, u kojoj se nastava odvija u turnusima.

Učenicima nudimo četiri strana jezika: engleski, njemački, talijanski i francuski. 

Učenicima nudimo brojne programe fakultativne nastave, kao što su Astronomija, Biologija u praksi, Informatika, Dramska skupina, Komorna glazba, Kreativna radionica, Novinarska skupina, Hrvatski znakovni jezik, Prva pomoć…

Maturantima nudimo dodatne sadržaje za pripremu državne mature, kao što su Matematika, Biologija, Kemija, Fizika, Povijest, Politika i gospodarstvo, Psihologija, Likovna umjetnost, Informatika…

Školski kurikul je bogat raznim izvannastavnim aktivnostima, od kojih možemo istaknuti Djevojački zbor, Školski sportski klub, Plesnu skupinu i Volonterski klub te brojne projekte. Dugogodišnju tradiciju e-Twinning i Erasmus projekata okrunili smo statusom eTwinning škole.

Gotovo stopostotna prolaznost na maturi i upisi na željene fakultete te sjajni rezultati na natjecanjima, kako u znanju tako i u kreativnom izražaju, potvrda su našeg zajedničkog rada.

Naša misija je odgoj i obrazovanje zadovoljnih i uspješnih učenika, budućih odgovornih mladih ljudi spremih na izazove budućnosti i našeg društva, a vizija da suradnjom nastavnika, roditelja i lokalne zajednice svakom našem učeniku omogućimo razvoj u sredini u kojoj se osjeća prihvaćeno, sigurno i zadovoljno, u sredini koja će ga poticati na razvoj svojih potencijala.

Ponosimo se našim profesorima, njihovom stručnošću, a ponajviše njihovim entuzijazmom i žarom kojim  prenose znanje, motiviraju i odgajaju naraštaje naših učenika.

 

Zaminljivosti

Prva smo hrvatska gimnazija koja je ostvarila učeničku razmjenu s gimnazijom u Izraelu.

Prva smo zagrebačka gimnazija koja je ostvarila učeničku razmjenu s gimnazijom u Italiji (2005./2006.).

2007./2008. smo ostvarili smo  razmjenu s našim prijateljima u Americi.

Prva samo srednja škola u Hrvatskoj koja je 2013. dobila Učionicu budućnosti.

 

Tvoj razred može osvojiti nagradni dan u Devetoj i otići na izlet :

  1. ako ima najmanje izostanaka po učeniku
  2. ako je najbolji po uspjehu
  3. ako je najkreativniji  u ukrašavanju stupova za Božića 
  4. ako je ispekao najviše kolača i od prodaje sakupio najviše novaca za humanitarne akcije

Pridruži nam se!

 

Upisi IX. gimnazije

Upisi u IX. gimnaziju u Zagrebu

Upisi 

IX. gimnazije u Zagrebu

 
Deveta na Facebooku
 
STEM School Label oznaka

MenSi Learning Labs

Projekti

Projekti

Projekti
Wi-Fi u Devetoj

Projekti

Projekti

EU projektiDeveta - moja škola

Devet koraka do Devete  Želiš li da Deveta zaista postane tvoja škola?

 

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 3. 2010.

Ukupno: 2128447
Ovaj tjedan: 721
Danas: 721
CMS za škole logo
IX. gimnazija Zagreb / Dobojska 12, HR-10000 Zagreb / www.gimnazija-deveta-zg.skole.hr / ured@gimnazija-deveta-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju