preskoči na sadržaj

IX. gimnazija Zagreb

 > Naslovnica
Vijesti iz IX. gimnazije u Zagrebu

Kvalitetom do novog programa! Pridružite nam se!

Autor: Sonja Lušić Radošević, 15. 5. 2023.

Odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja o proširenju djelatnosti za školske ustanove izvođenjem novih programa objavljenom 8.5.2023. IX. gimnaziji je odobren jedan prvi razred s prirodoslovno-matematičkim programom. S obzirom da je riječ o novom programu, za upis u prirodoslovno-matematički razred nema prijemnog ispita.

IX. gimnazija svojom kvalitetom, brojnim izvannastavnim aktivnostima i projektima, rezultatima državne mature, rezultatima na županijskim i državnim natjecanjima iz različitih područja te velikim postotkom učenika koji upisuju svoj prvi i drugi izbor fakulteta  je sve popularnija kod učenika koji se upisuju u program opće gimnazije.

Napornim radom i kontinuiranim unapređivanjem nastave u programu opće gimnazije, škola je stekla odlične preduvjete i realne mogućnosti za uvođenje prirodoslovno-matematičkog smjera u jednom od postojećih razreda. Ministarstvo znanosti i obrazovanja je donijelo odluku o proširenju djelatnosti školskih ustanova, kojom je IX. gimnaziji odobreno otvaranje razreda s prirodoslovno-matematičkim programom.

Odlični rezultati naših učenika na županijskim i državnim natjecanjima, kako iz područja matematike i informatike tako i iz ostalih predmeta svjedoče o kvaliteti nastave i pripremi u našoj školi. U ovoj školskoj godini su naši učenici osvojili prvo mjesto na državnom natjecanju iz francuskoga jezika, treću nagradu iz matematike i četvrto iz povijesti. Također, prošle godine smo ostvarili drugu nagradu na državnom natjecanju iz matematike i treće mjesto iz informatike te treće mjesto. Opširnije na mrežnim stranicama www.9gimnazija.hr .

Iako su bodovi nekih učenika pri upisu u našu školu nešto niži, naši maturanti redovito polažu državnu maturu s gotovo stopostotnom prolaznošću. Zanimljivo je istaknuti da se oko 15% do 20% ispita piše u rangu najboljih 10% (90 i više centila). U školskoj godini 2021./2022., dvoje naših učenika je postiglo 100% točnost na ispitu iz matematike na višoj razini, kao i iz engleskog jezika.

Već četrnaestu godinu, IX. gimnazija je vježbaonica za studente Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. Od ove godine se u našoj školi provode stručni ispiti iz matematike za Varaždinsku i Međimursku županiju.

Uvođenjem prirodoslovno-matematičkog razrednog odjeljenja, IX. gimnazija će obogatiti kvalitetnu ponudu ovog vrlo atraktivnog smjera u Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji. Ova inicijativa će pružiti zainteresiranim učenicima mogućnost visokokvalitetnog odgoja i obrazovanja te će im omogućiti upis na željene fakultete.

IX. gimnazija nije samo škola koja pruža izuzetne obrazovne mogućnosti, već i mjesto koje podržava vašu osobnost i kreativnost. U našoj školi ćete se osjećati prihvaćeno, sigurno i zadovoljno, a poticat ćemo vas na istraživanje i razvoj vaših osobnih potencijala.

Pridružite nam se!
Upisi IX. gimnazije

Upisi u IX. gimnaziju u Zagrebu

Upisi 

IX. gimnazije u Zagrebu

 
Deveta na Facebooku
 
STEM School Label oznaka

MenSi Learning Labs

Projekti

Projekti

Projekti
Wi-Fi u Devetoj

Projekti

Projekti

EU projektiDeveta - moja škola

Devet koraka do Devete  Želiš li da Deveta zaista postane tvoja škola?

 

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 3. 2010.

Ukupno: 2160166
Ovaj tjedan: 3125
Danas: 205
CMS za škole logo
IX. gimnazija Zagreb / Dobojska 12, HR-10000 Zagreb / www.gimnazija-deveta-zg.skole.hr / ured@gimnazija-deveta-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju