preskoči na sadržaj

IX. gimnazija Zagreb

 > Naslovnica
Vijesti iz IX. gimnazije u Zagrebu

Zadnji dan nastave obilježen Svjetskim danom glazbe i ekologijom

Autor: Katarina Friščić, Nikola Sebastian Jambrošić, 3. 7. 2023.

Zadnji dan nastave obilježili smo glazbom i proslavili Svjetski dan glazbe s našim zborom i završnom svečanosti našeg projekta RAZMISLI prije nego što kupiš, RAZMISLI prije nego što baciš!
 
Svjetski dan glazbe jedinstvena je prigoda koja nas podsjeća na moć i duboko ukorijenjeni utjecaj glazbe u našem postojanju. Slavimo sve izvanredne glazbenike koji su kroz povijest prenosili svoje darove i stvarali naslijeđe koje i danas odzvanja. Slavimo i sve one mlade talente koji tek otkrivaju svoj glazbeni put, hrabro se izražavajući i stvarajući novo glazbeno iskustvo za generacije koje dolaze. Tim su povodom zbor i komorni sastav IX. gimnazije pripremili glazbene poslastice koje su izveli na priredbi uoči Svjetskog dana glazbe, dok su učenici na satovima glazbene umjetnosti izradili playliste različitih žanrova glazbe koja je odzvanjala školom pod školskim odmorima.
 
Projekt RAZMISLI prije nego što kupiš, RAZMISLI prije nego što baciš financiran je od Ministarstva znanosti i obrazovanja s ciljem razvijanja svijesti i motivacije za smanjenje stvaranja otpada, reciklažu i ponovnu uporabu korištenog - edukacijama, radionicama, uključivanjem u pojedine aktivnosti kreativnog stvaralaštva i upoznavanjem sa stvarnim okruženjem recikliranog imanja.
Projekt se provodio tijekom ove školske godine, a direktni korisnici projekta su bili svi učenici naše škole. Cilj projekta bio je motivirati učenike na smanjenje stvaranja otpada i potaknuti ih na preuzimanje društvene odgovornosti za održivost okoliša kako bi se promicalo ekološki prihvatljivo ponašanje izvan stereotipnih predodžbi o odlaganju otpada.
 
Dodatne fotografije pogledajte pod više.
Upisi IX. gimnazije

Upisi u IX. gimnaziju u Zagrebu

Upisi 

IX. gimnazije u Zagrebu

 
Deveta na Facebooku
 
STEM School Label oznaka

MenSi Learning Labs

Projekti

Projekti

Projekti
Wi-Fi u Devetoj

Projekti

Projekti

EU projektiDeveta - moja škola

Devet koraka do Devete  Želiš li da Deveta zaista postane tvoja škola?

 

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 3. 2010.

Ukupno: 2160155
Ovaj tjedan: 3114
Danas: 192
CMS za škole logo
IX. gimnazija Zagreb / Dobojska 12, HR-10000 Zagreb / www.gimnazija-deveta-zg.skole.hr / ured@gimnazija-deveta-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju