preskoči na sadržaj

IX. gimnazija Zagreb

 > Naslovnica
Vijesti iz IX. gimnazije u Zagrebu

Projekt "Osjećam" - prepoznajte svoje emocije i naučite se nositi s njima

Autor: Ana Ivaković, 5. 11. 2018.

Započeo je projekt "Osjećam" koji je dio našeg preventivnog programa, a ove se godine prvi put provodi u našoj školi. Program ima nekoliko faza/komponenti. Kod dežurnih učenika nalazi se interaktivna instalacija.

Projekt "Osjećam" je program mentalne higijene i emocionalnog opismenjavanja mladih nastao u suradnji Udruge "Boli-Me" i Gradskog ureda za zdravstvo. Cilj programa "Osjećam" je upoznavanje zagrebačkih srednjoškolaca s pojmom mentalnog zdravlja kroz vršnjački dijalog i učenje uz podršku studenata-edukatora. Kako bi mladi lakše prepoznali svoje emocije i naučili se nositi s njima, u našoj školi je postavljena interaktivna video instalacija.

Interaktivna instalacija - Komponenta I (za sve učenike, zaposlenike, roditelje)

U javnom prostoru škole postavljena je prenosiva interaktivna instalacija, projekt dizajnerice Drage Komparak, kojom se prenosi poruka

Interaktivna instalacija u dijalog stavlja pet temeljnih emocija, prema jednoj od teorija univerzalnosti facijalne ekspresije i prepoznavanja emocija (strah, ljutnja, sreća, tuga, gađenje) i promatrača koji je pozvan na tihu introspekciju.

Odabirom dominantne emocije koju vidi u samopromatranju (tiskani materijal) i ubacivanjem u kutiju daje doprinos mjerljivosti kolektivnog emotivnog pulsa škole. Instalacija nije samo poziv na introspekciju i prepoznavanje emocija, nego može biti predložak za istraživački rad o emotivnom pulsu škole i svim implikacijama koje proizlaze iz kvantitativne analize ukoliko se instalacija postavi više dana (10 dana) u javnom prostoru škole.

Video redateljice Judite Gamulin, integriran u instalaciju, na jednostavnom primjeru, u kontekstu lako čitljivih, široko prepoznatljivih emocija s kojima se lako poistovjetiti, a kojim se povlači paralela do općenitog iskustva života, osvještava i kroz filmski medij osjećanje kao univerzalno, primarno ljudsko iskustvo.

Za učenike drugih razreda predviđene su i druge aktivnosti i o kojima ćete biti informirani.
Deveta na Facebooku
 
Projekti

 

Projekti

Wi-Fi u Devetoj

Razne vijesti
Upisi IX. gimnazije

Upisi u IX. gimnaziju u Zagrebu

Upisi 

IX. gimnazije u Zagrebu

Projekti
Projekti

Projekti

EU projektiDeveta - moja škola

Devet koraka do Devete  Želiš li da Deveta zaista postane tvoja škola?

 

Kalendar
« Prosinac 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 3. 2010.

Ukupno: 1220634
Ovaj tjedan: 4468
Danas: 9
CMS za škole logo
IX. gimnazija Zagreb / Dobojska 12, HR-10000 Zagreb / www.gimnazija-deveta-zg.skole.hr / ured@gimnazija-deveta-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju