preskoči na sadržaj

IX. gimnazija Zagreb

 > Naslovnica
Upisi 2019./2020.

IX. gimnazija, Zagreb 
Trešnjevka, Dobojska 12

www.9gimnazija.hr

deveta(at)9gimnazija.hr
ured(at)9gimnazija.hr
tel. 3097 197, 3097 198, 3097 199

„Dojdi 8maš” i postani učenik naš!

 

Upisi u IX. gimnaziju:
15.7.2019., ponedjeljak - od 8:00 do 16:00
16.7.2019., utorak - od 10:00 do 14:00

DOKUMENTI POTREBNI ZA UPIS 

  • Upisnica (potpisana od učenika i roditelja) dostupna na mrežnoj stranici NISpuSŠ-a (www.upisi.hr
  • Za učenike s teškoćama - Rješenje Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport o obliku školovanja i popratna zdravstvena dokumentacija
  • Za učenike koji su ostvarili dodatne bodove za upis - dokumenti kojima su ostvarena dodatna prava za upis u srednju školu

Upisujemo 130 učenika u pet razrednih odjela opće gimnazije.
Šesti predmet koji se boduje je biologija.
Dodatno se boduje Infokup, natjecanje iz informatike.
Ostali uvjeti prema odlluci Ministarstva.

Prvi strani jezik: engleski
Drugi strani jezik: francuski, njemački, talijanski

Preduvjet za 1. strani jezik se smatra ispunjenim ako je kandidat u osnovnoj školi učio taj strani jezik najmanje četiri godine ili ako na dodatnoj provjeri u srednjoj školi dokaže poznavanje toga stranoga jezika. Prilikom prijave programa obrazovanja kandidat može odabrati učenje 1. stranog jezika kojeg nije učio u osnovnoj školi, ali uz uvjet da je na provjeri znanja utvrđena mogućnost učenja tog stranog jezika za 1. strani jezik. Provjeru znanja iz tog stranog jezika kandidat polaže u jednoj školi, a rezultati provjere vrijede za prijavu u druge škole koje uvjetuju znanje istog stranog jezika.

3. 7. 2018. u 9:00 - Provjera predznanja engleskoga jezika - 1.sj

Izborna nastava u II., III. i IV. razredu
Hrvatski jezik - priprema za maturu
Engleski jezik - priprema za maturu

Fakultativna nastava

Astronomija, Biologija u praksi, Informatika, Matematika
Dramska skupina, Komorna glazba - zbor, Kreativna radionica, Novinarska skupina
Ruski jezik, Njemački jezik, Francuski jezik, Hrvatski znakovni jezik
Volonterski rad, Prva pomoć

Fakultativna nastava za maturante - priprema za državnu maturu

Biologija, Kemija, Fizika, Povijest, Politika i gospodarstvo, Psihologija, Likovna umjetnost, Informatika - prema izboru maturanata u tekućoj školskoj godini

Izvannastavne aktivnosti
Školski sportski klub
Književni kutak
... i još puno aktivnosti, događanja, natjecanja, druženja i putovanja koje možete popratiti na webu.

Naši profesori
Uvijek spremni za suradnju i podršku, projekte...
Članovi su radnih skupina za Cjelovitu kurikularnu reformu, voditelji Županijskih stručnih vijeća, prof. mentori i savjetnici te mentori studentima. Osim u Hrvatskoj, stručno se usavršavaju diljem EU-a, pa čak i u SAD-u. 

 


 


Vijesti iz IX. gimnazije u Zagrebu

Najbolji film Teen Zagreb DOX-a odabrali učenici Devete

Autor: Administrator , 1. 3. 2016.

Na ovogodišnjem međunarodnom festivalu dokumentarnog filma Zagreb DOX (21.-28.2.2016.) naši učenici su bili žiri Teen DOX kategorije. Odgovorno su pristupili poslu, kritički odgledali 10 filmova i jednoglasno nagradili paragvajski dokumentarac „Filharmonija s deponija“.

Međunarodni festival dokumentarnog filma Zagreb DOX najznačajniji je i najpoznatiji filmski festival u Hrvatskoj, a ove godine ugostio je preko 160 filmova i pregršt gostiju iz cijeloga svijeta. Našim učenicima dan je zadatak da nagrade jedan od filmova čije se tematike protežu od prehrambenih poremećaja anoreksije i pretilosti, samoozljeđivanje mladih, muževnost kao stereotip i tržišna taktika, pa do načina na koji profesori s Bliskog istoka podučavaju povijest svog naroda ili pronalaze učenicima iz besperspektivnog geta smisao u glazbi.

Međutim naši učenici ne samo da su bili žiri Teen DOX-a, već i aktivni sudionici cjelokupnog festivala, gledali filmove u drugim kategorijama, upoznavali filmske radnike te ispitivali domaće i strane autore filmova o njihovom radu na Q&A-u.

U tom intenzivnom tjednu našim učenici mogli su vidjeti dvije stvari: kako funkcionira jedna uspješna kulturna manifestacija i, ono najvažnije, preko filmova, vidjeti dijapazon geografske, ekonomske, političke i kulturne raznolikosti svijeta u kojem živimo i raznolikost iskustva aktera kroz univerzalne potrebe i emocije svakog od nas. I te dvije životne lekcije oni su usvojili s iskrenom mladenačkom znatiželjom dokazujući da je učenje puno više od same nastave. Angažirano, predano, kolegijalno i odgovorno reagirali su na ponuđenu priliku i zato s punim pravom možemo biti ponosni na: Emu Crnečki, Tenu Čop, Marka Ferbera, Lanou Komerički, Luku Lučića, Vesnu Nikšu, Petru Pražić, Dominika Račkog, Lauru Sziller i Antonija Topoloveca.

Evo i njihovog obrazloženja za nagrađeni film:

„Nagradu Teen Dox dodjeljujemo dokumentarnom filmu "Filharmonija s deponija" redatelja Grahama Toensleya i Brada Allgooda. Film im a originalnu i uzbudljivu temu. Film je iskren i autentičan, a protagonisti zanimljivi i posebni. Uz njih se osjećamo kao aktivni sudionici radnje. Odličnim prikazom životne sredine do izražaja dolazi ideja filma , a to je da nisu bitni uvjeti, okolnosti i mogućnosti u kojima živimo već motivacija i želja za samoostvarenjem.“

Inače „Filharmonija s deponija“ je inspirativan film koji prati mlade ljude koji stvaraju čudesnu glazbu s glazbalima izrađenim od otpada koje ih okružuje.

Općina Cateura u Paragvaju, podignuta na golemom odlagalištu otpada, toliko je siromašna da njezini brojni žitelji za život zarađuju prodajom predmeta od recikliranog otpada. No među napaćenim stanovništvom zasjao je tračak nade: Reciklirani orkestar. Novoosnovani orkestar počeo je s tek nekoliko glazbala, što je njegova osnivača Favija Cháveza nagnalo da se obrati samoukom graditelju instrumenata Coli, koji će od kantica za ulje, odbačenog metala, drveta i čepova izraditi funkcionalne instrumente. Orkestar i njegova reciklirana glazbala putuju svijetom, te s vremena na vrijeme prate poznate umjetnike i nastupaju na televiziji. Život kao da je odjednom pun nade, sve dok kod kuće ne izbiju nevolje. Ovaj inspirativan dokumentarac prati mlade ljude koji stvaraju čudesnu glazbu pod geslom: "Svijet nam daje smeće; mi uzvraćamo glazbom."

Veno Mušinović, prof.
Deveta na Facebooku
 
Projekti

 

Projekti

Wi-Fi u Devetoj

Razne vijesti
Upisi IX. gimnazije

Upisi u IX. gimnaziju u Zagrebu

Upisi 

IX. gimnazije u Zagrebu

Projekti
Projekti

Projekti

EU projektiDeveta - moja škola

Devet koraka do Devete  Želiš li da Deveta zaista postane tvoja škola?

 

Kalendar
« Srpanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 3. 2010.

Ukupno: 1141910
Ovaj tjedan: 861
Danas: 143
CMS za škole logo
IX. gimnazija Zagreb / Dobojska 12, HR-10000 Zagreb / www.gimnazija-deveta-zg.skole.hr / ured@gimnazija-deveta-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju