preskoči na sadržaj

IX. gimnazija Zagreb

 > Naslovnica
Upisi 2019./2020.

IX. gimnazija, Zagreb 
Trešnjevka, Dobojska 12

www.9gimnazija.hr

deveta(at)9gimnazija.hr
ured(at)9gimnazija.hr
tel. 3097 197, 3097 198, 3097 199

„Dojdi 8maš” i postani učenik naš!

 

Upisi u IX. gimnaziju:
15.7.2019., ponedjeljak - od 8:00 do 16:00
16.7.2019., utorak - od 10:00 do 14:00

DOKUMENTI POTREBNI ZA UPIS 

  • Upisnica (potpisana od učenika i roditelja) dostupna na mrežnoj stranici NISpuSŠ-a (www.upisi.hr
  • Za učenike s teškoćama - Rješenje Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport o obliku školovanja i popratna zdravstvena dokumentacija
  • Za učenike koji su ostvarili dodatne bodove za upis - dokumenti kojima su ostvarena dodatna prava za upis u srednju školu

Upisujemo 130 učenika u pet razrednih odjela opće gimnazije.
Šesti predmet koji se boduje je biologija.
Dodatno se boduje Infokup, natjecanje iz informatike.
Ostali uvjeti prema odlluci Ministarstva.

Prvi strani jezik: engleski
Drugi strani jezik: francuski, njemački, talijanski

Preduvjet za 1. strani jezik se smatra ispunjenim ako je kandidat u osnovnoj školi učio taj strani jezik najmanje četiri godine ili ako na dodatnoj provjeri u srednjoj školi dokaže poznavanje toga stranoga jezika. Prilikom prijave programa obrazovanja kandidat može odabrati učenje 1. stranog jezika kojeg nije učio u osnovnoj školi, ali uz uvjet da je na provjeri znanja utvrđena mogućnost učenja tog stranog jezika za 1. strani jezik. Provjeru znanja iz tog stranog jezika kandidat polaže u jednoj školi, a rezultati provjere vrijede za prijavu u druge škole koje uvjetuju znanje istog stranog jezika.

3. 7. 2018. u 9:00 - Provjera predznanja engleskoga jezika - 1.sj

Izborna nastava u II., III. i IV. razredu
Hrvatski jezik - priprema za maturu
Engleski jezik - priprema za maturu

Fakultativna nastava

Astronomija, Biologija u praksi, Informatika, Matematika
Dramska skupina, Komorna glazba - zbor, Kreativna radionica, Novinarska skupina
Ruski jezik, Njemački jezik, Francuski jezik, Hrvatski znakovni jezik
Volonterski rad, Prva pomoć

Fakultativna nastava za maturante - priprema za državnu maturu

Biologija, Kemija, Fizika, Povijest, Politika i gospodarstvo, Psihologija, Likovna umjetnost, Informatika - prema izboru maturanata u tekućoj školskoj godini

Izvannastavne aktivnosti
Školski sportski klub
Književni kutak
... i još puno aktivnosti, događanja, natjecanja, druženja i putovanja koje možete popratiti na webu.

Naši profesori
Uvijek spremni za suradnju i podršku, projekte...
Članovi su radnih skupina za Cjelovitu kurikularnu reformu, voditelji Županijskih stručnih vijeća, prof. mentori i savjetnici te mentori studentima. Osim u Hrvatskoj, stručno se usavršavaju diljem EU-a, pa čak i u SAD-u. 

 


 


Vijesti iz IX. gimnazije u Zagrebu

Izlet u Ljubljanu i Postojnsku jamu

Autor: Administrator , 1. 4. 2017.

Učenici i razrednice 1.a , 1.b, 1.c, 2.a i 2.e razreda IX. gimnazije 1. travnja 2017. bili su na jednodnevnom izletu u Ljubljani. 


1.a razred


1.b razred


1.c razred


2.a razred


2.e razred


Profesorice

O izletu...

Izlet 1.a , 1.b, 1.c, 2.a i 2.e razreda IX. gimnazije odigrao se u subotu, prvoga travnja. Možda nekima nije odgovaralo vrijeme polaska, ako uzmemo u obzir činjenicu da smo se trebali nacrtati na parkingu iza Ciboninog tornja oko 6:30. Nakon pola sata autobus je krenuo prema slovenskoj granici s učenicima podijeljenog mišljenja o toj maloj zemlji Europske unije.

Nakon prelaska granice, održano nam je opsežno predavanje o Postojni, znamenitostima Ljubljane i, općenito, Slovenije. Moram priznati da su nervozni putnici jedva dočekali odmorište kako bi svoju neispavanost mogli utopiti u kavi. Nedugo zatim došli smo na prvo odredište: Postojnsku jamu. Prema Wikipediji, Postojnska se jama sastoji od kompleksa tunela, galerija i dvorana dugih 24.120 m. Razgledavanje smo započeli vožnjom vlakićem kroz tmurne, ali opet predivne dvorane i tunele pune stalaktita, stalagmita i stalagmata. Na kraju se nalazio i akvarij u kojem je otužno, nepomično stajala čovječja ribica, endem dinarskog područja. Nakon kraćeg predavanja ubrzo smo izašli na površinu i uputili se prema Ljubljani. Po dolasku nam je rečeno koliko imamo slobodnog vremena i koje bismo znamenitosti mogli posjetiti. Poslije kraćeg obilaska s vodičem, razišli smo se kako bismo sami iskusili čari Europe. Neki su se žičarom uspeli na tvrđavu – Ljubljanski stari grad, a neki su otišli u jedan od mnogih restorana što su se prostirali na obali rijeke Ljubljanice. Središnji se trg Ljubljane zove Prešerenov trg, po značajnom slovenskom pjesniku i preporoditelju Prešernu.

Ljubljana je grad znatno manji od Zagreba, ali slične srednjoeuropske arhitekture. Poneki su nas dijelovi podsjećali na Zagreb, pa su se neki od nas skromno našalili kako je Ljubljana kopija Zagreba. Naravno da smo svjesni kako svi gradovi bivše Austro-Ugarske podosta nalikuju jedan drugome.

U 18 smo sati već sjedili u busu, spremni za povratak u Zagreb. Na licima se mnogih mogao vidjeti umor, što su opravdali zaspavši nedugo nakon polaska. Ubrzo smo se vratili, ali je bitno napomenuti da je to bio lijep izlet vrijedan sjećanja, ponajviše zato što smo ga doživjeli zajedno.

Jakša Perković, 1.a




Deveta na Facebooku
 
Projekti

 

Projekti

Wi-Fi u Devetoj

Razne vijesti
Upisi IX. gimnazije

Upisi u IX. gimnaziju u Zagrebu

Upisi 

IX. gimnazije u Zagrebu

Projekti
Projekti

Projekti

EU projekti



Deveta - moja škola

Devet koraka do Devete  Želiš li da Deveta zaista postane tvoja škola?

 

Kalendar
« Srpanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 3. 2010.

Ukupno: 1142143
Ovaj tjedan: 1094
Danas: 10
CMS za škole logo
IX. gimnazija Zagreb / Dobojska 12, HR-10000 Zagreb / www.gimnazija-deveta-zg.skole.hr / ured@gimnazija-deveta-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju