preskoči na sadržaj

IX. gimnazija Zagreb

 > Naslovnica
Upisi 2019./2020.

IX. gimnazija, Zagreb 
Trešnjevka, Dobojska 12

www.9gimnazija.hr

deveta(at)9gimnazija.hr
ured(at)9gimnazija.hr
tel. 3097 197, 3097 198, 3097 199

„Dojdi 8maš” i postani učenik naš!

 

Upisi u IX. gimnaziju:
15.7.2019., ponedjeljak - od 8:00 do 16:00
16.7.2019., utorak - od 10:00 do 14:00

DOKUMENTI POTREBNI ZA UPIS 

  • Upisnica (potpisana od učenika i roditelja) dostupna na mrežnoj stranici NISpuSŠ-a (www.upisi.hr
  • Za učenike s teškoćama - Rješenje Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport o obliku školovanja i popratna zdravstvena dokumentacija
  • Za učenike koji su ostvarili dodatne bodove za upis - dokumenti kojima su ostvarena dodatna prava za upis u srednju školu

Upisujemo 130 učenika u pet razrednih odjela opće gimnazije.
Šesti predmet koji se boduje je biologija.
Dodatno se boduje Infokup, natjecanje iz informatike.
Ostali uvjeti prema odlluci Ministarstva.

Prvi strani jezik: engleski
Drugi strani jezik: francuski, njemački, talijanski

Preduvjet za 1. strani jezik se smatra ispunjenim ako je kandidat u osnovnoj školi učio taj strani jezik najmanje četiri godine ili ako na dodatnoj provjeri u srednjoj školi dokaže poznavanje toga stranoga jezika. Prilikom prijave programa obrazovanja kandidat može odabrati učenje 1. stranog jezika kojeg nije učio u osnovnoj školi, ali uz uvjet da je na provjeri znanja utvrđena mogućnost učenja tog stranog jezika za 1. strani jezik. Provjeru znanja iz tog stranog jezika kandidat polaže u jednoj školi, a rezultati provjere vrijede za prijavu u druge škole koje uvjetuju znanje istog stranog jezika.

3. 7. 2018. u 9:00 - Provjera predznanja engleskoga jezika - 1.sj

Izborna nastava u II., III. i IV. razredu
Hrvatski jezik - priprema za maturu
Engleski jezik - priprema za maturu

Fakultativna nastava

Astronomija, Biologija u praksi, Informatika, Matematika
Dramska skupina, Komorna glazba - zbor, Kreativna radionica, Novinarska skupina
Ruski jezik, Njemački jezik, Francuski jezik, Hrvatski znakovni jezik
Volonterski rad, Prva pomoć

Fakultativna nastava za maturante - priprema za državnu maturu

Biologija, Kemija, Fizika, Povijest, Politika i gospodarstvo, Psihologija, Likovna umjetnost, Informatika - prema izboru maturanata u tekućoj školskoj godini

Izvannastavne aktivnosti
Školski sportski klub
Književni kutak
... i još puno aktivnosti, događanja, natjecanja, druženja i putovanja koje možete popratiti na webu.

Naši profesori
Uvijek spremni za suradnju i podršku, projekte...
Članovi su radnih skupina za Cjelovitu kurikularnu reformu, voditelji Županijskih stručnih vijeća, prof. mentori i savjetnici te mentori studentima. Osim u Hrvatskoj, stručno se usavršavaju diljem EU-a, pa čak i u SAD-u. 

 


 


Vijesti iz IX. gimnazije u Zagrebu

Polarni san

Autor: Anđelka Bonić, 22. 12. 2017.

Naša škola sudjeluje u projektu “Polarni san – Prva hrvatska ekspedicija na Južni pol”. Radi se o pothvatu koji je do sada napravilo samo 23 ljudi u cijelom svijetu. 

Evo što je gospodin Davor Rostuhar rekao o projektu:

„Na svijetu postoje tri točke koje golicaju maštu istraživača već stotinama godina – Sjeverni pol, Južni pol i Mt. Everest. Naš najuspješniji istraživač i moj veliki uzor, Stipe Božić, bio je prvi Hrvat na Mt. Everestu i na Sjevernom polu. Ekspedicija na Južni pol ostala je posljednja velika klasična ekspedicija koju još nije napravio nitko iz Hrvatske ili šire regije. Ekspedicija na Južni pol smatra se uspješnom ako se pređe put od obale Antarktike do Južnog pola, što na najlakšoj „Hercules“ ruti iznosi 1200 kilometara. Ja se taj put spremam prevaliti u 50 dana i to:
SOLO – posve sâm u najvećoj pustoši planeta;
UNSUPPORTED – bez dostave hrane i opreme – svu opremu vući ću sa sobom na 130 kg teškim saonicama;
UNASSISTED – bez upotrebe vanjske energije poput vjetra, pseće zaprege, motornih saonica…“

Edukativni kviz

Tijekom 6 tjedana trajanja projekta, naša škola na više načina sudjeluje u projektu Polarni san. Svaki tjedan između 30 i 40 učenika naše škole pročita tekst o polarnim područjima te ispuni edukativni kviz. Kviz se boduje, a rezultati se vide odmah nakon sudjelovanja. Na kraju tjedna objavljuju se svi rezultati, a školi s najviše bodova se gospodin Davor Rostuhar javlja direktno s Antarktike u učionicu (telefonom). Iako do sada nismo bili najbolja škola prema rezultatima kviza, imamo još tri prilike. Ako si učenik IX. gimnazije, imaš volje i želje naučiti nešto o polarnim krajevima, pozivamo te da posjetiš stranicu https://kek.hr/category/polarni-san-novo/virtualna-ucionica/ i pokažeš stečeno znanje rješavanjem kviza. Tko zna, možda nam baš ti pomogneš da ovaj tjedan budemo prvi! Osim edukativnih materijala, na stranici se nalazi interaktivna karta gdje se može pratiti napredak ekspedicije iz dana u dan, i svaki dan se objavljuju kratke zanimljive informacije o polarnim krajevima.

Prvi dan ljeta

Dana 21.12. na sjevernoj polutci počinje zima, a na južnoj polutci (na kojoj se nalazi i Antarktika) počinje ljeto. Dnevni temperaturni maksimum u četvrtak 21.12.2017. godine je iznosio -14˚C. Možda vam se to čini hladno za prvi dan ljeta, ali za unutrašnjost Antarktike to je prilično visoka temperatura. Jedan od ciljeva projekta je ukazati na sve veće probleme koji nastaju kao posljedica globalnog zatopljenja. Želja nam je da osvijestimo što više učenika o utjecaju klimatskih promjena i potaknemo ih da svojim primjerom pomognu promijeniti stvari nabolje.

Sadnja trešanja

Jedan od načina kako smo se odlučili boriti protiv globalnog zatopljenja je sadnja dviju trešanja u dvorištu škole. Prvi pokušaj nam nije uspio jer su nas spriječile vremenske nepogode: kiša i vjetar. Ali nismo odustali. Dana 7.12.2017. godine uvjeti za sadnju su bili gotovo idealni. Dan je bio sunčan, bez vjetra, a temperatura nekoliko stupnjeva iznad nule. Tridesetak učenika je uz pomoć nastavnice geografije uz dosta truda i smijeha zasadilo stabla trešnje. Prve vidljive plodove našeg truda očekujemo sredinom mjeseca lipnja kada bi trešnje trebale biti najzrelije i najukusnije. Ako te zanima nešto više o projektu Polarni san, pridruži nam se utorkom nakon nastave (kada smo ujutro) ili četvrtkom prije nastave (kada smo poslijepodne).

Anđelka Bonić, prof. i učenici koji se usude sanjati Polarni san :)
Deveta na Facebooku
 
Projekti

 

Projekti

Wi-Fi u Devetoj

Razne vijesti
Upisi IX. gimnazije

Upisi u IX. gimnaziju u Zagrebu

Upisi 

IX. gimnazije u Zagrebu

Projekti
Projekti

Projekti

EU projektiDeveta - moja škola

Devet koraka do Devete  Želiš li da Deveta zaista postane tvoja škola?

 

Kalendar
« Srpanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 3. 2010.

Ukupno: 1142388
Ovaj tjedan: 144
Danas: 37
CMS za škole logo
IX. gimnazija Zagreb / Dobojska 12, HR-10000 Zagreb / www.gimnazija-deveta-zg.skole.hr / ured@gimnazija-deveta-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju