preskoči na sadržaj

IX. gimnazija Zagreb

Aktivnosti u Učionici budućnosti

Tri eTwinning projekta IX. gimnazije dobila Nacionalnu oznaku kvalitete

Autor: Administrator , 17. 10. 2014.

Profesorice Arjana Blažić, Mirjana Franić, Darija Smolčić i njihovi učenici svojim eTwinning projektima u IX. gimnaziju su donijele tri Nacionalne oznake kvalitete. Sva tri projekta ostvarena su uz pomoć tehnologije iz Učionice budućnosti. 

Nacionalnu oznake kvalitete dodjeljuje Nacionalna služba za podršku (NSS) eTwinninga projektima koji su zadovoljili određene nacionalne i europske standarde, a predstavlja priznanje profesorima i učenicima za visoku razinu rada i otvorenost prema suradnji na europskog razini.

Projekt na engleskom jeziku

Coursera Kids je "projekt unutar eTwinning projekta" u kojem su učenici III.E (sadašnji IV.E) zajedno s vršnjacima iz Grčke aktivno sudjelovali na masivnom otvorenom online tečaju Crafting an Effective Writer u organizaciji americkog Mt San Jacinto College. Jedna naša učenica postigla je iznimno visok rezultat od 98% za što je dobila posebnu pohvalnicu američkog sveučilišta.

Projekt na francuskom jeziku

Tema projekta je svijet mladih u kojem su govorili o obitelji, školi, svojim zabavama... Samo ime projekta "éToiles" je dvojako. Prvo značenje ove riječi su "zvijezde", a drugo "mreža", što bi spojeno značilo "zvijezde mreže". U projektu su sudjelovale Belgija, Hrvatska i Španjolska. Učenici su se predstavili putem videa, putem plakata, rješavali su on line upitnike o poznavanju frankofone glazbe, provodili ankete u svojoj školi o poznavanju francuskog filma.  Konačni rezultati predstavljeni su na zajedničkoj videokonferenciji. 

 

 

Projekt na njemačkom jeziku -  „Deutsche Wörter in meiner Heimatsprache“ 

U projektu su sudjelovali učenici 4.e i 4.c razreda s mentoricom prof. Smolčić, te učenici iz Poljske, Češke i Mađarske. Projekt obrađuje temu germanizama u standardnom hrvatskom jeziku i jezicima zemalja sudionica.
CMS za škole logo
IX. gimnazija Zagreb / Dobojska 12, HR-10000 Zagreb / www.gimnazija-deveta-zg.skole.hr / ured@gimnazija-deveta-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju