preskoči na sadržaj

IX. gimnazija Zagreb

Aktivnosti u Učionici budućnosti

Europske oznake kvalitete za dva eTwinning projekta iz Devete

Autor: Administrator , 13. 11. 2014.

Profesorice Arjana Blažić, Mirjana Franić i  njihovi učenici svojim eTwinning projektima u IX. gimnaziju su donijele dvije  Europske oznake kvalitete. Projekti su ostvareni uz pomoć tehnologije iz Učionice budućnosti.

Europska oznaka kvalitete je druga oznaka uspjeha. Dodjeljuje je Središnja služba za podršku školama koje sudjeluju u projektima:

  1. U školama koje su predložene za europsku oznaku kvalitete od strane barem dvije Nacionalne službe za podršku, nakon provedenog postupka provjere.
  2. U projektima u kojima sudjeluju barem dva partnera koji su već dobili nacionalnu oznaku kvalitete.

Europska oznaka kvalitete dodjeljuje se samo jednom godišnje.

Projekt na engleskom jeziku

Coursera Kids je "projekt unutar eTwinning projekta" u kojem su učenici III.E (sadašnji IV.E) zajedno s vršnjacima iz Grčke aktivno sudjelovali na masivnom otvorenom online tečaju Crafting an Effective Writer u organizaciji americkog Mt San Jacinto College. Jedna naša učenica postigla je iznimno visok rezultat od 98% za što je dobila posebnu pohvalnicu američkog sveučilišta.

 

Projekt na francuskom jeziku

Tema projekta je svijet mladih u kojem su govorili o obitelji, školi, svojim zabavama... Samo ime projekta "éToiles" je dvojako. Prvo značenje ove riječi su "zvijezde", a drugo "mreža", što bi spojeno značilo "zvijezde mreže". U projektu su sudjelovale Belgija, Hrvatska i Španjolska. Učenici su se predstavili putem videa, putem plakata, rješavali su on line upitnike o poznavanju frankofone glazbe, provodili ankete u svojoj školi o poznavanju francuskog filma.  Konačni rezultati predstavljeni su na zajedničkoj videokonferenciji. 

 
CMS za škole logo
IX. gimnazija Zagreb / Dobojska 12, HR-10000 Zagreb / www.gimnazija-deveta-zg.skole.hr / ured@gimnazija-deveta-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju