preskoči na sadržaj

IX. gimnazija Zagreb

 

2017./2018.

U izdanju Routledge izdavačke kuće objavljena je knjiga International Handbook of Teacher Quality and Policy u kojoj je objavljen stručni rad prof. Blažić pod nazivom eTwinning - A Teacher Network in Europe. U radu je opisano stručno usavršavanje nastavnika na portalu eTwinning putem mrežnih edukacija o disruptivnim tehnologijama u nastavi.

 

Naša škola sudujeluje u novom Erasmus + projektu pod nazivom From Me To We - NETS: Networks for Empowering Teachers and Students. Tema projekta je socijalno-emocionalno učenje, razvoj transverzalnih vještina i suradnja s poslovnim organizacijama. U projektu sudjeluju učenici 1.B razreda.

2016./2017.

Ove školske godine završen je Erasmus+ i eTwinning projekt Make Me A European. Sve aktivnosti i izrađeni sadržaji vidljivi su na Twinspaceu Make Me A European. Projekt smo prijavili na najtečaj u Njemačkoj "64. Europaischer Wettbewerb", na kojem smo osvojili 1. nagradu u iznosu od 800 EUR za svih 5 partnerskih škola. Ove školske godine učenici su sudjelovali na transnacionalnim mobilnostima  u Italiji, Cipru i Njemačkoj. Za projekt smo također dobili i nacionalnu oznaku kvalitete.

Razred 3B sudjelovao je u eTwinning projektu The Universe is made of tiny stories, za što smo dobili nacionalnu oznaku kvalitete.

 

2015./2016.

U I. polugodištu prof. Blažić je sudjelovala u Stručnoj radnoj skupini za izradu kurikuluma predmeta Engelski jezik te je  Erasmus + projekt Make Me A European s učenicima 2A razreda vodila prof. Sanja Cvijanović uz podršku prof. Darije Smolčić i prof. Vene Mušinovića. Učenici su izradili brojne video sadržaje i postere te su sudjelovali u transnacionalnim aktivnostima u Hrvatskoj i Poljskoj. Sve aktivnosti i izrađeni sadržaji vidljivi su na Twinspaceu Make Me A European.

 

Učenici 2.B razreda su u sklopu izborne nastave sudjelovali u eTwinning projektu True Colours. Zajednički su proučavali boje i njihov utjecaj te izradili mnoge sadržaje, kao što je knjiga priča Writing masters: Cube stories:

A mag created with Madmagz.

 

Za ovaj projekt dobili smo nacionalnu i europsku oznaku kvalitete.

2014./2015.

 

Prof. Blažić dobila je stipendiju Hubert H. Humphrey Fellowship koju u okviru Fulbright programa dodjeljuje američki State Department te šk. godinu 2014./2015. provodi na stručnom usavršavanju na Penn State University u Pennsylvaniji. Prof. Blažić prva je i za sada jedina profesorica iz sustava srednjeg i osnovnog obrazovanja koja je dobila ovu prestižnu stipendiju.

 

2013./2014.

Učenici koriste LMS:

Edmodo - I.A, I.B, I.C, IV.B
Schoology - III.E
Wikispaces - IV.A

Učenici sudjeluju u eTwinning projektima:

III.E - Coursera Kids - s 2nd High School Nea Filadelfia, Atena, Grčka 

Projekt Coursera Kids proglašen je najboljim projektom u kategoriji srednjih škola te je osvojio nacionalnu eTwinning nagradu COMET. Projekt je istovremeno proglašen i najboljim eTwinning projektom u Grčkoj. Projekt je dobio europsku oznaku kvalitete i dvije nacionalne oznake kvalitete u Hrvatskoj i u Grčkoj.

 

III. E - Izborna nastava - Let's Give Peas a Chance s Allgemein bildende höhere Schule Theodor-Kramer-Straße, Beč, Austrija

I. C - Young European Correspondents - grupa od 9 škola iz Europe


Arjana Blažić

Šk.g. 2012./2013.

Učenici II.E, III.B, IV.A i IV.B sudjelovali su u izradi video filma Colour Idioms za CARNetov Web festival.  Nismo osvojili nagradu.

Redovito smo koristili naše web stranice na Wikispaces i pripremali se za maturu na www.moja matura.net.

Učenici II.E započeli su rad na eTwinning projektu Our Schools Chronicles sa gimnazijom iz Poljske te na međunarodnom Schoology projektu Destination Sunshine, kojeg je pokrenula škola iz Australije.

 

šk.g. 2011./2012.

Virtualna učionica III.A i III.B razreda se nalazi ovdje:

My English Class 3A & 3B

Virtualna učionica II.B razreda se nalazi ovdje:

My English Class 2B

Virtualna učionica I.E razreda se nalazi ovdje:

 

My English Class IE

Projekt Imaging Europe 2011 -2013

 

šk.g. 2010./2011.

Embedded in EU

U siječnju 2011., učenici II.B su u sklopu izborne nastave započeli međunarodni online projekt s belgijskom srednjom školom Immaculata Instituut u kojem se upoznaju s edukativnim web 2.0 alatima i njihovoj primjeni u nastavi uz učenje engleskog jezika. Što su sve napravili u protekla dva mjeseca, možete vidjeti na mrežnim stranicama projekta Embedded in EU

                                         19.03.2011.

Sigurniji internet za djecu  

Tim Suradnika u učenju pokrenuo je događanja diljem cijele zemlje povodom Dana sigurnijeg interneta koja su se odvijala tokom cijelog mjeseca veljače.

U ovu akciju sam uključila i svoje učenike pa smo na satu engleskog jezika organizirali  “walking debate” – šetajuću debatu. Sat je kulminirao ljepljivim ceduljicama na zidu Safer Internet Day koji sam prethodno otvorila na Wallwisheru. Više o tome kako je izgledao nastavni sat možete saznati na stranicama najnovijeg Pogleda kroz prozor.

Zajednički uradak mojih učenika prijavila sam na natječaj Sigurniji internet za djecu 2011. i na naše veliko zadovoljstvo, naš rad je odabran među najbolje radove učenika srednjih škola.

02.03.2011.

 

Svjetsko prvenstvo inovativnosti u obrazovanju

Od 24.10. do 30.10.  imala sam priliku sudjelovati na Forumu inovativnog obrazovanja koji se u organizaciji Microsoft Partners in Learning održao u Cape Townu.

Moj put do Cape Towna započeo je zapravo prijavom na natjecanje Primjena računala u obrazovanju u siječnju 2010. na kojem je naš projekt Greetings from the world osvojio  1. mjesto. Nakon toga sam kao jedini predstavnik Hrvatske sudjelovala na Europskom forumu inovativnog obrazovanja, održanom u ožujku u Berlinu. Projekt je proglašen za jedan od 25 najboljih, pa sam samim time pozvana na svjetsko prvenstvo u Cape Town.

 

U Cape Townu je predstavljeno 125 projekata inovativnih nastavnika, a nakon ocjenjivanja žirija natjecanje smo završili među 35 najboljih projekata u 2010. g.

 

 

11.11.2010.

 

 

Naša online učionica: EEC TWO

Elective English Class Two naziv je naše online učionice u kojoj učenici II. A i B. razreda uče engleski jezik. Učenici su najprije izradili g-mail adrese, otvorili vlastiti blog na Bloggeru i naučili uređivati  razredne stranice na Google Sites.

Krenuli smo i u svijet pa smo se predstavili vršnjacima iz Barcelone na njihovom blogu Virtual and Real Friends. Za izradu prezentacija učenici su koristili Prezi.

13.10.2010.

Izborna iz englskog jezika

Učenici II.A i II.B razreda odabrali su kao izborni predmet u šk.g. 2010./2011. engleski jezik.  Oni će u sklopu izborne +nastave, osim redovitih priprema za Državnu maturu iz engleskog, učiti kako upotrebljavati web 2.0 alate u svakodnevnom radu i učenju.

10.09.2010.

 

Školska godina 2010./2011.


 Izborna u III.A - rezime (šk.g. 2009./2010.)

Školska godina je završila, a radove učenika III.A razreda možete vidjeti na učeničkim blogovima koji se nalaze na našim web stranicama Greetings from the world u Edublog kampusu.

Ukratko:

- učili smo online u našoj virtualnoj učionici English for Class IIIA

- pokrenuli smo internacionalni projekt Greetings from the world

- napisali dvjestotinjak postova i nekoliko stotina komentara

- komunicirali sa školama iz SAD-a, Brazila, Australije, Indije, Velike Britanije, Bugarske, Turske,...

- izrađivali smo:

                DVolver i Zimmertwins animirane filmove

                Animoto fotoalbume

                Glogster multimedijalne postere

                Bombay TV filmove

                Fodey animacije

                Word It Out oblake

                Prezi prezentacije

-osvojili smo 1.nagradu australskog EduBloga za najbolji obrazovni wiki

-pobijedili smo na MS natječaju Primjena računala u obrazovanju, predstavili rad u Berlinu i spremamo se zajedno s 24 najbolja europska rada na Svjetsko prvenstvo inovativnog obrazovanja koje će se od 25.-29. listopada održati u Cape Townu u Južnoj Africi.

 

20.06.2010.

 

 

Pen Pal Day - nastavak

I.A razred se također okušao u Skype chatu sa školom s Madeire u Portugalu. 08. lipnja učenici su u svojoj učionici na velikom ekranu ugostili svoje vršnjake te su si međusobno postavljali pitanja o svojim zemljama. Poslije kviza mladi su se Portugalci (baš kao i Brazilci iz prethodnog posta) još dugo  divili ljepoti djevojaka iz I.A razreda.

09.06.2010.

 

 

PenPal Day

I.B razred je 01. lipnja proslavio Dan prijateljstva putem dopisivanja, Pen Pal Day. Međutim, mi se nismo dopisivali već smo putem Skypea razgovarali s učenicima iz Brazila i Španjolske. Nakon što su se učenici predstavili, jedni drugima su postavljali pitanja o našim zemljama. Nismo zbrajali bodove, ali bilo je očito da su se Brazilci najbolje pripremili, jer su znali odgovoriti na gotovo sva pitanja o Hrvatskoj i Španjolskoj. Brazilcima su se jako svidjele djevojke iz I.B. Kako je to izgledale, možete vidjeti ovdje.

02.06.2010.

 

 

EarthDay

Danas smo proslavili Dan planeta Zemlje. Učenici su riješili interaktivni kviz What's your Earth Day IQ i naučili o Danu Zemlje u tekstu koji su sami slagali pod nazivom Earth Day. Nakon toga su napravili kratke video priče o čuvanju okoliša pomoću alata Zimmer Twins i Bombay TV.

22.04.2010.

Wiki Greetings from the world u polufinalu IEF-a i putuje u Južnu Afriku!

Naš wiki ušao je u polufinale europskog natjecanja Inovativni obrazovni forum te će prof. Blažić predstaviti projekt svjetskoj obrazovnoj zajednici na najtecanju Innovation Education Forum u Cape Townu od 25-29.listopada 2010.

26.03.2010.

 

Wiki Greetings from the world pobjednik ITF-a

Naš wiki dobio je 1.mjesto na natjecanju Primjena računala u obrazovanju te će prof. Blažić predstaviti projekt europskoj obrazovnoj zajednici na najtecanju Innovation Education Forum u Berlinu od 23-25.ožujka 2010.

13.03.2010.

 

And the nominees are...

Greetings from the world u kategoriji Best Educational Wiki 2009!

Naš wiki odabran je među 39 najboljih wikija na svijetu u 2009. godini. Hoćemo li zaista i osvojiti obrazovnog Oscara, ovisi i o vama - dajte nam svoj glas da donesemo nagradu u našu školu!

talk.ed u kategoriji Best Educational Use of a Social Networking Service 2009.

Dajmo glas našim američkim prijateljima, jer i mi smo članovi njihovog nominiranog Ninga.

Glasovanje je otvoreno samo do srijede, 16. prosinca do 15:00 sati.

10.12.2009.

 

 Greetings from the world

Naš wiki predložen je za nominaciju za Edublog Awards kao Best educational wiki 2009. U međuvremenu pridružili su nam se novi članovi iz Turske i iz Portugala.

 

6.12.2009.

 

 

 

Loveland & Zagreb

Učenici III.A razreda su u sklopu izborne nastave iz engleskog jezika započeli online druženje i učenje s učenicima iz škole Thompson Valley koja se nalazi u gradu predivnog imena - Loveland iz Colorada, SAD. Ovdje možete vidjeti Ning na kojem se uči matematika, a ovdje je Ning za engleski. Na stranici Wallwisher 'my school your school' skupljamo post it notes o razlikama i sličnostima između naših škola. Na voicethreadu Croatian 4U Amerikance učimo hrvatski po njihovoj želji.

05. 11. 2009.

 

Greetings from the world

Učenici III.A razreda su u sklopu izborne nastave iz engleskog jezika pokrenuli internacionalni projekt Greetings from the world.

Učenici su izradili multimedijalne postere o raznim dijelovima Hrvatske te ih prikazali na wiki stranicama. Pridružili su im se učenici iz Colegio Machado de Assis iz Santa Catarine iz Brazila sa svojim posterima o zemljama španjolskog govornog područja, te učenici iz Owassa u Oklahomi sa svojim posterima.

03.11.2009.

 

 

Čarobni štapić aka web 2.0

 

Glogster - nove web 2.0 tehnologije u nastavi engleskog jezika

 17.10.2009.

Online nastava = izborna nastava

17.09.2009.

U sklopu izborne nastave iz engleskog jezika, učenici III.A razreda ove će godine koristiti najmodernije web 2.0 tehnologije i pritom poboljšati znanje engleskog jezika.

Ning - online platforma za korištenje društvenih mreža

Za udaljeno učenje koristi se Ning, online platforma za kreiranje društvenih mreža. Na Ningu je otvorena grupa za izbornu nastavu English for Class IIIA  u kojoj se komunikacija odvija isključivo online i naravno, isključivo na engleskom jeziku. Učenici stvaraju svoje vlastite stranice, pišu svoj blog, komentiraju, sudjeluju u diskusijama, u grupnom radu te u različitim online događanjima. Učenici će u online učenju engleskog jezika naučiti upotrebljavati Glogster, Voxopop, Eyplorer, AnimotoGoAnimate, Sliderocket i Wordle, servis u kojem je napravljen ovaj oblak s imenima učenika III.A razreda.

Wordle, servis u kojem je napravljen ovaj oblak s imenima učenika III.A razreda

 

Priprema za državnu maturu

Dokumenti 
Deveta na Facebooku
 
STEM School Label oznaka

MenSi Learning Labs

Projekti

 

Projekti

Upisi IX. gimnazije

Upisi u IX. gimnaziju u Zagrebu

Upisi 

IX. gimnazije u Zagrebu

Projekti
Wi-Fi u Devetoj

Projekti

Projekti

EU projektiDeveta - moja škola

Devet koraka do Devete  Želiš li da Deveta zaista postane tvoja škola?

 

Kalendar
« Prosinac 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 3. 2010.

Ukupno: 1802608
Ovaj tjedan: 4531
Danas: 446
CMS za škole logo
IX. gimnazija Zagreb / Dobojska 12, HR-10000 Zagreb / www.gimnazija-deveta-zg.skole.hr / ured@gimnazija-deveta-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju